Cosul tau este gol!


Cum ne protejam sistemul gastro-intestinal
Articol

Cum ne protejam sistemul gastro-intestinal

Cum ne protejam sistemul gastro-intestinal

 

Mesele incarcate de sarbatori sunt traditie in multe familii de romani. Oricat ne-am bucura insa de belsug, daca vom cadea in capcana exceselor alimentare, ne putem cauza probleme gastro-intestinale care ne-ar strica vacanta: hiperaciditate gastrica, indigestie, dispepsie, constipatie, diaree, malabsorbtie, sindromul colonului iritabil. Riscurile sunt numeroase, dar pot fi relativ usor de prevenit, cu putina grija si cu ajutor din partea naturii.

Deoarece sistemul gastrointestinal este una dintre portile de intrare ale organismului uman, tot ceea ce o persoana mananca are un impact relevant asupra organismului. Deci nu e de mirare ca de la nivelul sistemului digestiv porneste intreaga armonie a unui organism sanatos, aducand si numeroase beneficii.

Desi o mare parte dintre noi suferim de disconfort digestiv, putini luam masuri spre remedierea acestei probleme, majoritatea ne obisnuim pur si simplu cu aceasta neplacere tranzitorie fara sa constientizam riscurile la care ne supunem. Dupa cum spuneam, remedierea acestei situatii este chiar simpla daca dedicam putina atentie alimentatiei si daca ne folosim de ajutorul remediilor naturale din plante care  sunt menite sa ne ofere echilibrul digestiv atat de important.

Stim, mai ales de sarbatori ne este pofta, bunatatile care mai de care mai apetisante ne fac cu ochiul, dar ne putem desfata papilele gustative cu masura. Pentru o digestie sanatoasa putem utiliza plante alese special pentru numeroasele lor proprietati asupra sistemului digestiv.

 

Cum sa ne bucuram de deliciile de sarbatori fara sa ne periclitam sistemul digestiv? Iata cum prevenim si combatem problemele gastro-intestinale:

 

  • Nu facem intrecere de-a cine da gata mai multe sarmale, iar etapa ca trebuie sa mananci tot din farfurie, mai bine sa ramana in amintirile din copilarie, daca deja suntem satui (poate nu e frumos, dar e sanatos).
  • Mai ales daca ati tinut post sau aveti o alimentatie mai dietetica in general, consumati cu moderatie preparatele grele, bogate in grasimi, carne, dulciuri, cozonac. Mancam din toate, dar nu in cadrul aceleasi mese.
  • Dupa o masa copioasa, cea mai buna siesta este o plimbare agale. Dupa miscare in aer proaspat va veti simti mult mai bine decat daca ramaneti tolaniti in fata televizorului.
  • Consumati multa apaPentru o digestie buna, hidratarea este esentiala. Daca beti alcool si cafea (care deshidrateaza), dublati cantitatea de apa. Ajutati cumva ficatul sa proceseze, mai ales daca deja este bombardata cu toxine!
  • Preventiv, ne ajutam organismul cu remedii naturale ayurvedice: gama de produse naturiste Ayurmed, apreciate deja de peste 20 de ani de catre consumatorii din Romania, include remedii pentru constipatie, tratamente pentru diaree, suplimente pentru reglarea digestiei si a tranzitului intestinal sau tratamente contra parazitilor intestinali:
    • Gascure stimuleaza secretia enzimelor digestive si echilibreaza aciditatea gastrica;
    • siropul Worm End faciliteaza eliminarea parazitilor intestinali, regleaza apetitul, digestia si tranzitul;
    • Trifyla contribuie la detoxifierea colonului, datorita continutului bogat in fitonutrienti, combate constipatia si balonarea;
    • laxativul natural Laxasalm combate constipatia, regleaza digestia si tranzitul intestinal;
    • Livecom sirop fara zahar ajuta ficatul sa metabolizeze grasimile si glucidele, sustine secretia biliara si evacuarea normala a bilei, faciliteaza absorbtia nutrientilor din alimente, echilibreaza nivelul colesterolului, detoxifica in mod natural.

 

    

 

 

 

 

Daca problemele gastro-intestinale persista, consultati un medic specialist pentru tratament adecvat, astfel incat sa preveniti eventuale complicatii.

Mai ales daca aveti un stil haotic de viata, stresant, cu mese neregulate si consum frecvent de cafea, alcool, dulciuri, grasimi, o detoxifiere dupa mesele de sarbatori este binevenita, va va ajuta sa incepeti noul an cu un tonus mai bun si forte proaspete. 

Va dorim sarbatori gustoase si sanatoase! Si nu uitati sa va bucurati de timpul petrecut alaturi de cei dragi, cu energie si pofta de viata, ca mese imbelsugate vor mai fi!


Acasa
0
Cos
Meniu