Cosul tau este gol!

Despre noi

Despre Ayurmed

Ne-am inceput calatoria in 1999, din pasiune pentru intelepciunea si traditia medicala ayurvedica si cu dorinta care insoteste orice mare pasiune – aceea de a impartasi tuturor bucuria acestei cunoasteri si incontestabilele ei beneficii.

La 20 de ani de la infiintarea companiei Star International Med, vedem cu bucurie si mandrie ca visele noastre au devenit realitate. Sub brandul Ayurmed am dezvoltat o gama variata de suplimente alimentare 100% naturale si cosmetice, recunoscute si apreciate atat in Romania, cat si in afara granitelor tarii.

Produsele Ayurmed reprezinta imbinarea naturala, armonioasa intre:

 • traditia medicala ayurvedica, ale carei principii si metode suscita interesul si creeaza sperante viabile specialistilor de azi. Plantele medicinale ayurvedice, cu remarcabilul lor potential terapeutic pus in evidenta de cele mai actuale cercetari, constituie premisele unor terapii inovatoare;
 • materia prima naturala, de provenienta controlata, obtinuta din culturi ferite de poluare, din zonele cele mai pure ale Muntilor Himalaya;
 • cunostintele si pasiunea specialistilor nostri - medici, farmacisti, cercetatori -, cunoscatori pasionati, atat ai medicinei traditionale, cat si ai celor mai noi informatii din domeniul medical;
 • tehnologia de ultima generatie a liniei noastre de productie, care permite conservarea proprietatilor terapeutice ale ingredientelor naturale si obtinerea unui produs sigur, de incredere, cu bioactivitate benefica reala/actiune terapeutica reala;
 • dorinta noastra de inovatie adaptata necesitatilor in permanenta schimbare ale vietii secolului XXI.

Suplimentele alimentare 100% naturale Ayurmed sunt create cu scopul de a raspunde unor necesitati terapeutice diverse: cardiovasculare, osteoarticulare, gastrointestinale, hepatobiliare, metabolice, neuropsihice, urogenitale (feminine si masculine), imunologice, dermatologice, pediatrice, respiratorii etc.

Cosmeticele cu ingrediente active naturale Ayurmed, destinate igienei zilnice, sunt concepute cu deosebita grija pentru a contribui la purificarea blanda si la nutritia adecvata a pielii si a parului, mentinand in acelasi timp balanta sensibilitatii simturilor si permanenta lor deschidere catre beneficiile naturii vindecatoare.

Cu respect pentru pacient si pentru actul medical, in cadrul Cabinetului de Consultanta Ayurveda oferim consultanta specializata, de calitate. Specialistii nostri abordeaza cu rabdare si intelegere fiecare pacient, oferind consiliere si terapii personalizate, in functie de unicitatea fiecaruia - TRATAM PACIENTUL, NU BOALA.

Suntem bucurosi, de asemenea, sa vedem roadele activitatii noastre, de pionierat in Romania, in domeniul promovarii intelepciunii si practicii medicale traditionale ayurvedice:

 • cererea sporita, in mod constant, pentru produsele si serviciile noastre
 • increderea in puterea vindecatoare de neegalat a Naturii
 • impartasirea rezultatelor pozitive obtinute in urma curelor cu produsele naturale Ayurmed

Valori

Suntem ghidati de:

 • respect pentru Semeni si Natura
 • incredere in traditia medicala si in puterea vindecatoare a Naturii
 • corectitudine in impartasirea cunostintelor

Misiunea noastra

Promovarea sanatatii si armoniei intregii familii, prin metode naturale, blande, eficace, cu efecte benefice de durata.
Ne vom continua calatoria creand produse naturale sigure, accesibile tuturor. Vom oferi servicii medicale la cel mai inalt standard si vom promova importanta terapeutica a plantelor medicinale, cu scopul declarat de:

 • a crea obiceiuri sanatoase
 • a preveni imbolnavirea
 • a aduce beneficii de durata sanatatii semenilor nostri.

In drumul nostru, vom aborda cu intelepciunea celor din vechime si cu pasiunea care ne stapaneste, drumuri noi, inovative in domeniul terapeuticii naturale, in baza principiilor ayurvedice, folosind practici si tehnologii moderne pentru a pastra beneficiile si eficacitatea produselor noastre.

Calitate si certificari

Produsele Ayurmed sunt fabricate in conformitate cu standardele internationale si ale Uniunii Europene in domeniu.

Procesele de productie sunt acreditate in conformitate cu standardele ISO (SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 22 000:2005, SR EN ISO 22 716:2008).

Suplimentele alimentare naturale din plante ayurvedice, sub forma de tablete si siropuri, sunt avizate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucuresti.

Gama de cosmetice brandul Ayurmed, avand la baza principii active 100% naturale (creme de hidratare si masaj, demachiant, masti pentru fata, sampoane, vopsea de par) este avizata de Ministerul Sanatatii.

Considerat a fi cel mai vechi sistem de practice vindecatoare din lume, fundatie a tuturor sistemelor medicale traditionale, Ayurveda este sistemul medical traditional Indian ce a evoluat ca entitate distincta, cu o baza logica si rationala, din zorii civilizatiei, pana in prezent.

„Stiinta a vietii” (sanscrita "Ayus" viata, "Veda" stiinta, cunoastere), Ayurveda promoveaza armonia intre om si natura, prin invataturi despre echilibru si unitate, in acord cu legile universului. Forta centrala a sistemului o reprezinta abordarea holistica a sanatatii si bolii, alaturi de utilizarea remediilor naturale derivate din plante medicinale si minerale. Ayurveda pune accentul pe autodisciplina si trairea modesta, in baza unor valori umane inalte, sustinand un set unic de principii si indrumari privind dieta si exercitiul in viata zilnica sanatoasa.

Fiinta umana din perspectiva Ayurveda

Conform filozofiei ayurvedice, intregul univers si fiinta umana reprezinta un tot unitar si aceleasi principii le guverneaza pe amandoua. Cele trei principii vitale fundamentale (dosha) care produc efecte in univers – Vata (aer+eter), Pitta (foc+apa), Kapha (apa+pamant) -, actioneaza si la nivelul fiintei umane.

Cele trei dosha exista in tot organismul si in fiecare celula deopotriva, dar au sediile principale de localizare in colon, intestinul subtire si stomac, adica de-a lungul tractului digestiv.

Din perspectiva acestei optici, specialistii in medicina ayurvedica identifica treisprezece tipologii constitutionale principale umane, rezultate din combinarea in diferite proportii a celor trei dosha-uri, Vata, Pitta, Kapha, prezenta lor in proportii egale generand tipologia Sama Tridosha.

Unele particularitati ale celor 3 dosha

Functii si corespondente pentru fiecare dosha in corp:

 • Vata (aer+eter) → forta nervoasa, forta motoare, activitatea fizica, tot ce tine de miscare
 • Pitta (foc+apa) → "focul" intern, bila, enzimele digestive, metabolismul, sistemul endocrin
 • Kapha (apa+pamant) → tesutul conjunctiv, muschii, tendoanele, oasele, componentele lichidiene in general

Cele trei dosha sunt responsabile pentru functionarea metabolismului catabolic si anabolic.

Tratarea personalizata

Scopul principal al Ayurvedei este mentinerea si/sau restabilirea starii de sanatate a fiintei umane. Starea de echilibru dinamic a celor trei dosha-uri reprezinta conditia sanatatii, iar dezechilibrul lor conditia starii de boala a fiintei umane. Tratamentul ayurvedic are ca scop restabilirea echilibrului dinamic al celor trei principii vitale fundamentale (dosha).

Ayurveda recunoaste unicitatea constitutionala a fiecarei persoane. Conceptul "Solul este mai important decat semintele" subliniaza foarte bine strategia ayurvedica particulara de tratament, adaptata fiecarei tipologii in parte. Din acest motiv, persoane care manifesta simptome similare pot fi tratate diferit, in functie de tipologia constitutionala proprie fiecareia.

Intelegand necesitatea si importanta pastrarii armoniei dintre constiinta si trup, specialistii in practica ayurvedica ofera solutii pentru tratarea cauzei profunde care produce imbolnavirea, invataturi despre viata sanatoasa, despre prevenirea bolilor, despre igiena personala si sociala. Pe scurt, despre armonizarea microuniversului cu macrouniversul.

Abordarea terapeutica in Ayurveda se realizeaza in 3 etape:

I. Determinarea tipologiei constitutionale
II. Identificarea principiului vital fundamental care a produs dezechilibrul = boala
III. Aplicarea recomandarilor terapeutice care au menirea de a restabili starea de echilibru a celor trei dosha-uri.

Aceasta abordare terapeutica unica favorizeaza procesul de vindecare, un proces care se desfasoara cu blandete si eficacitate naturala.

Farmacopeea Ayurvedica

Ayurveda are o farmacopee impresionanta. Din perspectiva ayurvedica, omul este o replica a universului. Plantele nu fac exceptie si toata materia, utilizata cu intelepciune, are valoare terapeutica. Proprietatile curative ale plantelor medicinale si ale mineralelor sunt bine definite in textele moderne. Formulele ayurvedice, adesea foarte complexe, sunt alcatuite dupa principii farmacologice si de compatibilitate, atat pentru a optimiza rezultatele, cat si pentru a evita reactiile adverse si interactiunile agresive cu organismul pacientului.

Practicienii medicinei ayurvedice adapteaza formulele clasice la particularitatile constitutionale ale fiecarui individ, facand ca remediile curative sa fie sigure pentru administrare si sa genereze, in acelasi timp, raspunsul optim dorit din partea organismului. In medicina ayurvedica, siguranta este inerenta eficacitatii si reprezinta unul din obiectivele unei formule ayurvedice.

In prezent, interesul crescut al cercetatorilor din domeniul medical pentru proprietatile curative uimitoare ale plantelor ayurvedice a determinat o crestere a popularitatii acestor remedii la nivel global. Medicina moderna evidentiaza si valideaza astfel, cu ajutorul tehnologiilor celor mai avansate, potentialul terapeutic inegalabil al plantelor medicinale.

La nivel global, specialistii continua studierea si intelegerea mecanismelor complexe care confera plantelor medicinale un potential unic pentru viitoare terapii revolutionare.

Alegeti suplimentele alimentare si cosmeticele Ayurmed, pentru ca:

 • Sunt 100% naturale.
 • Nu contin organisme modificate genetic (non GMO).
 • Nu contin gluten* (*exceptie Shecure Tablete).
 • Nu contin amelioratori de gust.
 • Nu contin coloranti artificiali.
 • Nu sunt procesate termic. Sunt fabricate prin presare la rece.
 • Nu au efecte adverse, la doza si modul de administrare recomandate.
 • Nu creeaza dependenta.
 • Se asimileaza rapid.
 • Sunt obtinute din materie prima atent selectionata, de provenienta avizata.
 • Sunt potrivite pentru vegani si vegetarieni.
 • Au eficacitate dovedita in practica medicala traditionala.
 • Exista formule “Fara zahar”, pentru persoanele care sufera de diabet sau urmeaza o dieta fara zahar.
 • Sunt testate GMP (fara pesticide, ierbicide, metale grele si tratament radioactiv).

 

Acasa
0
Cos
Meniu