Afectiuni respiratorii de sezon

Nu este loc in acest articol sa clasificam bolile respiratorii, sa analizam fiecare grupa in functie de etiologie, evolutie, tratament etc. Exista tratate de medicina interna si de boli infectioase care se ocupa cu asta. Noi ne vom limita la a preciza cateva cai de prevenire si la mijloacele de tratament aflate la indemana tuturor. Aceasta perioada a anului poate fi numita pe drept cuvant ca fiind sezonul bolilor aparatului respirator, boli ce apar sau se acutizeaza in perioadele caracterizate prin temperaturi scazute, umiditate crescuta etc. Pentru locuitorii marilor orase se adauga praful si poluarea care sensibilizeaza mucoasa cailor respiratorii, iar pentru cei alergici si pentru astmatici are efecte dramatice.

Preventie

Pastrati-va buna dispozitie, evitati stresul si extenuarea fizica si psihica; un organism cu un tonus bun se apara singur! Vitaminizati-va cat mai temeinic; asta inseamna in primul rand sa consumati fructe si legume proaspete, miere, polen, propolis. Evitati vitaminele si polivitaminele de sinteza. Produsele naturale si suplimentele preparate la rece sunt mult mai eficiente. Dormiti suficient si gasiti modalitatea de a „sparge“ programul zilnic cu cateva reprize de relaxare de 5 -10 minute. Nu neglijati gimnastica, alergarile sau macar plimbarile in aer liber.

Tratament

Nu va repeziti la antibiotice la primele semne de boala; ele sunt o optiune doar in ultima instanta si doar tintit. De cele mai multe ori este suficient ceaiul de tei caldut, cu lamaie, indulcit cu miere. Exista varianta suplimentului ayurvedic Coughend, eficient nu doar impotriva tusei, ci si in cresterea imunitatii.

COUGHEND Sirop este un remediu ayurvedic util in toate tipurile de tuse (uscata, productiva, convulsiva), fiind totodata un stimulent al secretiei bronsice. Actioneaza prin decongestionarea cailor respiratorii, stimularea secretiei bronsice, determinand fluidificarea mucusului si normalizand miscarea cililor vibratili. Favorizeaza expectoratia si prin fragmentarea macromoleculelor de mucus. Este complementar in terapia bronsitelor acute si cronice, cat si in terapia astmului bronsic. Efectul este stabil in timp.

Preparatul este un amestec unic de extracte din plante medicinale obtinute prin presare la rece pentru conservarea principiilor bioactive si a proprietatilor curative. Dintre aceste plante vom mentiona in continuare doar cateva:

Glycyrrhiza glabra (lemnul dulce) este o planta ce contine liquiritina, izoliquiritina, enoxolome si saponine triterpenoide. Este o planta cunoscuta pentru efectele sale asupra aparatului respirator, principiile sale bioactive avand actiune antiinflamatorie, antioxidanta, antiastmatica si anxiolitica.

Ocimum sanctum (busuiocul) contine eugenol si acetat de borneol. Actioneaza ca antiinflamator, expectorant, analgezic si antipiretic.

Piper longum (piperul lung) contine piperina, uleiuri volatile, piperlongumina si sesamina. Are efect antialergic, antiastmatic si hepatoprotector. O alta actiune a sa este cea a cresterii biodiponibilitatii anumitor medicamente.

COUGHEND Sirop este recomandat a fi folosit pentru decongestionarea cailor respiratorii, stimularea secretiei bronsice si a expectoratiei. Este un preparat util in virozele si infectiile respiratorii, in faringite, laringite, bronsite, bronsiolite. Combate eficient tusea. De asemenea este util ca adjuvant in terapia astmului bronsic, atat la copii, cat si la adulti. Mentionam ca administrarea este facila: pentru adulti – 1-2 lingurite (5-10ml) de 2-3 ori/zi, la copii cantitatea de sirop reducandu-se la jumatate. Preparatul nu are si nu induce nici un fel de efecte adverse sau neplacute la dozele recomandate si se gaseste in farmacii si magazine cu produse naturale.
Pentru persoanele cu diabet, se recomanda varianta COUGHEND Sirop fara zahar.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 3.3/5 (4 vot/uri)Produse recomandate