Ayurveda si silueta

Mentinerea greutatii corporale ideale urmand principiile Ayurveda

Orice femeie isi doreste sa aiba sau sa obtina o silueta supla, in concordanta cu tendintele modei, intr-un timp foarte scurt. Este adevarat ca in ultimul timp preocuparea fata de aspectul fizic este mare, atat in randul femeilor, cat si al barbatilor. Ayurveda considera ca o silueta frumoasa, bine proportionata trebuie sa fie in armonie cu tipologia individuala, folosind pentru obtinerea unui corp frumos conturat tehnici si remedii naturale. Ayurveda este si un stil de viata care isi propune sa mentina echilibrul si armonia intre suflet, minte, simturi si trup.

Ayurveda are o abordare individualizata a dietei si stilului de viata, una dintre cele mai eficiente din lume. In functie de tipul constitutional si aplicand principiile inteleptilor antici Rishi, oricine poate avea o sanatate infloritoare si o viata lunga. Astfel, potrivit Ayurveda, fiecare persoana trebuie sa manance alimentele potrivite constitutiei sale, in cantitatea si in momentele din zi cele mai potrivite. Combinarea nepotrivita a alimentelor poate duce la indigestie, fermentatie, putrefactie si formare de gaze.

Conform principiilor Ayurveda, in timpul mesei mancarea trebuie sa ocupe doar o treime din capacitatea stomacului, o treime trebuie sa fie apa si o treime trebuie lasata goala. Aceasta va ajuta digestia si va ajuta la claritatea mentala. Este o greseala infometarea si excluderea totala a anumitor alimente sattvice, adica de cea mai buna calitate. Reteta “ideala” include alimentatia echilibrata, combinatia armonioasa a alimentelor si odihna suficienta.

Mentinerea siluetei prin cure drastice de slabit agreseaza in mod vadit organismul uman. Starile de furie, cele depresive sau anxioase au repercursiuni negative asupra organismului, ele concretizandu-se, printre altele, si in depuneri inestetice de grasimi pe corp. Obezitatea reflecta existenta unor puternice dezechilibre hormonale in corp, fiind una dintre cele mai comune afectiuni ale societatii moderne. Alte cauze ale obezitatii includ: lipsa de miscare, de efort fizic comparativ - in timp - cu potentialul energetic al hranei si tulburari metabolice (sindromul metabolic, care este adesea un rezultat si nu o cauza a obezitatii).

Obezitatea afecteaza adesea imaginea de sine, conducand la multe complexe de inferioritate si dificultati de integrare sociala. Kilogramele in plus solicita foarte mult organismul si favorizeaza aparitia a numeroase afectiuni cum ar fi: hipertensiunea arteriala, cresterea nivelului de colesterol in sange, diabetul zaharat, litiaza biliara, osteoartrita genunchilor, soldurilor si coloanei lombare, hernia abdominala, varicele si lista poate continua.

Cele mai multe persoane care sufera de afectiuni metabolice (obezitate) fac combinatii eronate de alimente: proteine (carne, branza de ex.) si carbohidrati (cartofi, paine, paste etc.). Este recomandat cu precadere consumul de lichide si fructe (singurele alimente care ne furnizeaza enzime active si fitonutrienti, esentiali pentru prevenirea si tratarea bolilor). Pot fi consumate ceaiuri, sucuri naturale si apa; ideal este ca pH-ul lichidelor sa fie neutru sau usor alcalin.

In locul uleiurilor rafinate se pot folosi uleiurile vegetale presate la rece, mult mai sanatoase, esentiale pentru o alimentatie echilibrata. Carnea si mezelurile trebuie evitate, deoarece acestea contin aditivi alimentari, carnea provine de la animale crescute fortat etc. Ayurveda recomanda folosirea mirodeniilor, care nu numai ca sunt naturale si inlocuiesc cu succes amestecurile tip vegeta, dar au si multiple beneficii pentru organism. Alimentele trebuie sa fie proaspete, nu congelate sau refrigerate. Trebuie evitate dulciurile rafinate, zaharurile, produsele de cofetarie si panificatie si inlocuite cu fructe, cu miere sau zahar brun; se poate consuma totusi din cand in cand cate o bucatica de ciocolata neagra, cand nevoia de dulce devine coplesitoare.

O zi pe saptamana se poate opta pentru o alimentatie formata doar din fructe si legume si sucuri naturale din acestea, alegere care contribuie la detoxifierea organismului, asigurandu-i totodata vitaminizarea corespunzatoare. Dieta conform principiilor Ayurveda trebuie sa tina cont si de principiul: „Ce, cand, cum”, unde „Ce” inseamna ca trebuie consumate alimente specifice sezonului si teritoriului in care locuiti, „Cand” reprezinta faptul ca e important sa mancati trei mese principale pe zi si doua mai mici, pentru a preintampina aparitia poftelor.

De asemenea, este important ca ultima masa sa fie servita cu cel putin 3 ore inainte de culcare. „Cum” presupune ca alimentele sa fie bine mestecate, de cel putin 20 de ori fiecare imbucatura. De asemenea, e important ca atunci cand mancati sa stati asezat si sa nu va lasati distrasi de nimic. Intr-un proces de slabire, rolul cel mai important revine digestiei. Dacă aceasta este lenta, alimentele ingerate, in loc sa fie metabolizate, se vor transforma in depozite adipoase. De aceea, pentru obtinerea unui corp suplu, se recomanda o conduita alimentara corect si constanta, ce implica alegerea unor produse proaspete, alimente calde (la temperatura camerei, nu reci) si servirea meselor la aceleasi ore.

Plantele contribuie la randul lor in procesul de slabire/mentinere a siluetei. Pentru persoanele care doresc sa foloseasca si remedii pe baza de plante medicinale pentru acest scop exista suplimentul alimentar SLEMOL, marca Ayurmed. Acesta este obtinut din plante medicinale specifice Indiei si asigura o slabire uniforma si sanatoasa. Efectul sau benefic se datoreaza extractelor din frunze si fructe de Garcinia cambodgia care, impreuna cu alte plante ayurvedice, ajuta organismul sa slabeasca in mod natural si sa ramana sanatos.

Produsul contine principii alimentare din plante medicinale cu rol de temperare a poftei de mancare, impiedica transformarea glucidelor in grasimi si accelereaza reactiile de oxidare a zaharului.

Stimuland arderea completa a grasimilor si regland metabolismul, suplimentul alimentar SLEMOL previne obezitatea si tulburarile asociate ei si imbunatateste astfel starea de sanatate generala. Reduce nivelul sanguin al LDL, diminuand fractiunea colesterolului responsabil de accidentele cardiovasculare. Terapia cu SLEMOL trebuie insotita insa de un mod corect de alimentatie, care sa presupuna un program de hranire regulat. Astfel, daca vom lua masa in fiecare zi la aceleasi ore, organismul nostru se va adapta acestui ritm, declansand secretia sucurilor gastrice si facilitand procesul digestiei.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 4.0/5 (2 vot/uri)



Produse recomandate