Cum ne mentinem glicemia in limite normale

Glicemia (nivelul zaharului din sange) poate fi determinata in anumite momente ale zilei, inainte sau dupa masa.

Pentru o persoana aflata in bune conditii de sanatate valorile normale ale glicemiei se situeaza intre 70-100 mg/dl (masurare facuta dimineata, pe stomacul gol).

In conditii normale, dupa o masa glicemia creste pana la maximum 140 mg/dl, iar dupa aproximativ 2 ore va scadea din nou sub 100.

Discutam despre hiperglicemie in cazul in care valoarea glicemiei depasteste 125 mg/dl, si despre hipoglicemie atunci cand valoarea scade sub 70 mg/dl.

In cazul in care nu este tratata, hiperglicemia poate duce la diabet, afectiuni microvasculare, boli cardiovasculare si renale. Pentru mentinerea glicemiei in limite normale, se recomanda administrarea suplimentului alimentar natural, din plante indiene - DAITAB.

DAITAB regleaza secretia de insulina la nivelul pancreasului mentinand concentratia normala a glucozei in sange, inhiba absorbtia glucozei in intestin si reduce dependenta de dulce. Frunzele de Neem (Azadirachta indica) din compozitia DAITAB contin nimbidin, substanta cu rolul de a creste receptivitatea la glucoza a receptorilor periferici, reducand nivelul glucozei serice. De asemenea, frunzele de neem au proprietatea de a preveni aterogeneza reducand lipidele totale dereglate in caz de diabet.

In compozitia DAITAB intra si rasina arborelui Pterocarpus marsupium cu rol principal de a sustine reglarea naturala a nivelului glicemiei datorita unui ingredient activ – pterostilben. Studiile de laborator au aratat ca rasina de Pterocarpus ajuta la regenerarea celulelor beta (producatoare de insulina) din pancreas, marind secretia de insulina.

Extractul din tulpina de Tinospora cordifolia are efect revigorant asupra intregului organism, hepatoprotector si intaritor al sistemului imunitar. Are proprietati de regenerare a celulelor beta din pancreas sustinand reglarea glicemiei serice.

Semintele de Syzygium cumini (Jamun) si Trigonella foenum-graecum (semintele de Schinduf) sustin regenerarea celulelor pancreatice ce produc insulina.

Extractul de radacina de Curcuma longa (Turmeric) are rol activ in reglarea nivelului trigliceridelor si a colesterolului, mai crescute in cazul pacientilor care sufera de diabet.

Extractul de castravete amar (Momordica charantia) contine polipeptida-p ce asigura cresterea secretiei de insulina prin stimularea celulelor beta pancreatice, mentine in limite normale colesterolul, trigliceridele si previne complicatiile diabetului.

Enicostemma littorale previne aparitia complicatiilor diabetului prin sustinerea secretiei de insulina la nivelul pancreasului (diabet tip II) si a nivelului normal al colesterolului si trigliceridelor. Extractul din frunze de Gymnema sylvestre are actiune hipoglicemica, reduce pofta de dulce, ajuta la scaderea numarului de lipide din circuitul sanguin si actioneaza impotriva arterosclerozei. Este si un laxativ usor si diuretic.

Fructele de piper indonezian (Piper longum) au efect revigorant, tonic general, stimuleaza digestia si regleaza activitatea hepatica. In plus, piperul indonezian contine un alcaloid – piperina – cu actiune antiseptica si antiinflamatoare si rol in regenerarea celulara.

Zincul regasit in compozitia DAITAB scade nivelul glicemiei, sustine imunitatea si previne complicatii precum neuropatia periferica – complicatie a diabetului frecvent cauzata de deteriorarea axonilor nervosi. Pentru a evita problemele cauzate de diabet medicii recomanda mentinerea greutatii in limite normale, activitate fizica zilnica, o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume, cu un consum cat mai scazut de zahar, grasimi saturate, alcool si tutun.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 4.8/5 (4 vot/uri)



Produse recomandate