Medicina alternativa

Medicina Alternativa Ayurveda reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai vechi sisteme cu o baza teoretica consistenta si cu aplicare clinica practica. In acest izvor antic de cunostinte, in profunda sa intelepciune de a vindeca , multi dintre cei mai mari doctori si intelepti si-au revarsat cele mai minunate din intuitiile si descoperirile lor. Mai mult, pentru a aprecia in totalitate miezul intelepciunii orientale despre vindecare, vestici au fost nevoiti sa-si depaseasca procesul de gandire obisnuit si linear pentru a percepe printr-o gandire neliniara , este de preferat o perspectiva de ansamblu bazata pe o viziune intuitiva a intregului decat o privire microscopica a stiintei contemporane.

Puterea Ayurvedei, "medicina alternativa” se bazeaza pe marea sa claritate si cuprindere globala a interelatiilor dinamice dintre procesele fiziologice organice si factorii externi incluzand clima,locul de munca si dieta impreuna cu starile emotionale interne. Astazi multi oameni se indreapta spre sistemele de vindecare orientale si spre plante medicinale pentru ca acestea se apropie cel mai mult de prisma unui sistem care, pe de o parte, este puternic afectiv iar pe de alta parte este un sistem bland, sensibil si care nu prezinta un pericol datorat efectelor secundare.

Ayurveda, medicina alternativa a indiei cu Triodosha, sau cele trei sisteme umorale, este capabila sa ofere o completa intelegere a starii de sanatate prin termenii unui echilibru metabolic. Boala este inteleasa simplu ca un dezechilibru intre energia nervoasa (Vata),energia catabolica a focului (Pitta) si energia nutritiva anabolica (Kapha). Toate alimentele si experientele actioneaza asupra echilibrului global al acestor umori. Aceasta este dovedita de faptul ca prin ajustarea echilibrului alimentar, multe dintre problemele de sanatate sunt ameliorate. Ierburile sunt utilizate ca alimente menite sa elimine excesele sau sa indrepte deficentele (Slemol).

Pe langa puternicul impact nutritiv asupra unui corp slabit, prima actiune este de a stimula anumite functii particulare organice. Medicina Alternativa Ayurveda trateaza pacientul nu boala si astfel sunt evitate multe efecte secundare.

Daca o planta este utilizata gresit, rezultatele sunt relativ minore si ele inceteaza intr-un timp relativ scurt, aproximativ 1 zi timp necesar corpului da a elimina resturile plantei din sistem. Acest procedeu este mult mai dificil cu medicamentele sintetice. Ficatul poate fi incapabil da a elimina complet o substanta din tesuturile si celulele corpului pentru ca nu o poate neutraliza, in vederea asimilari sau eliminarii. Incapabil sa transforme complet substanta, aceasta este sufocata in ficat si tesuturi sau circula prin corp, determinand o incarcatura toxica.

Ayurmed va ajuta cu produse ayurvedice pentru o varietate de probleme de sanatate.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 4.0/5 (2 vot/uri)