Plante medicinale eficiente in tratamentul afectiunilor hepatice

In Ayurveda se acorda o mare importanta lui Agni, energia focului, responsabil in corp de totalitatea proceselor de transformare. El asigura digestia principiilor nutritive, metabolizarea lor la nivel celular si producerea caldurii corporale. Majoritatea acestor procese se desfasoara in ficat.

Ficatul, cea mai mare glanda anexa a tubului digestiv, are un rol esential in metabolizarea tuturor principiilor alimentare asimilate din hrana zilnica. Buna functionare a ficatului, cel mai mare depozit de sange al corpului, este in stransa corelatie si cu functionarea splinei si calitatea sangelui. Starile de oboseala nejustificata, senzatia de greata, lipsa apetitului alimentar si tulburarile digestive sunt cateva simptome ale afectarii functiei ficatului. Pentru rezolvarea acestor probleme putem utiliza cu succes remedii ayurvedice.

Suplimentul alimentar LIVECOM tablete, marca Ayurmed, este un protector general al ficatului, sustine si imbunatateste functiile si activitatea ficatului. Are efect decongestiv hepatic, readucand in limite normale ficatul marit. Inlatura greata, durerile si tensiunea din hipocondrul drept. Faciliteaza indepartarea toxinelor si deseurilor acumulate in sange din cauza consumului excesiv de medicamente, alcool si droguri. Contribuie astfel la imbunatatirea calitatii sangelui. Administrarea lui sistematica regleaza secretia biliara si ajuta la digestia grasimilor si la scaderea valorilor mari ale colesterolului sangvin.

Suplimentul alimentar LIVECOM sirop, marca Ayurmed, se completeaza in mod armonios cu suplimentul alimentar LIVECOM tablete. Are un puternic efect antiinflamator hepatic, protejeaza celula hepatica de agresiuni si contribuie la regenerarea ei. Are, de asemenea, efect antiviral (in special fata de virusurile hepatitice), antioxidant, imunostimulent si preventiv antitumoral. Normalizeaza secretia de bila de la nivelul ficatului si eliminarea ei de la nivelul vezicii biliare, contribuind astfel la buna digestie a grasimilor. Impreuna cu suplimentul alimentar LIVECOM tablete, se foloseste cu succes in tratamentul tuturor formelor de hepatita, in tratamentul steatozei hepatice, al cirozelor si ajuta la refacerea organismului dupa toxiinfectii alimentare si terapii cu remedii hepato-toxice. Ambele suplimente pot fi administrate cu succes atat la adulti, cat si la copii. Pentru persoanele cu diabet zaharat LIVECOM sirop exista si in varianta fara zahar.

Aceste doua produse contin plante atent sudiate si cercetate de catre echipa de profesionisti ai STAR INTERNATIONAL MED care, dupa cercetari sustinute, au reusit sa dezvolte doua formule a caror eficienta sa fie maxima. Din compozitia acestor formulari va supunem atentiei cateva plante.

Picrorhiza kurroa (Kutki) - sustine sanatatea si functionarea normala a sistemului hepatic, mai ales in caz de intoxicatie cu substante hepatotoxice, mentine nivelul normal al enzimelor hepatice si bilirubina serica. Sustine metabolismul grasimilor in ficat si este protector impotriva virusurilor hepatice. Contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal normal.

Andrographis paniculata (Kalmegh) - sustine functia digestiva prin cresterea fluxului biliar si mentinerea activitatii enzimelor hepatice. Sustine capacitatea de autoaparare a organismului. Eclipta alba (Bhringaraj) - sustine functiile ficatului si eliminarea deseurilor metabolice si toxinelor din ficat.

Boerhavia diffusa (Punarnava) - contribuie la cresterea fluxului biliar, la sustinerea procesului de digestie si de eliminare a toxinelor. Mentine enzimele hepatice la nivel normal si mecanismele de regenerare a celulelor hepatice.

Phyllanthus urinaria (Bhumyamalaki), Tecoma undulata (Rohida) - sustin productia si eliminarea bilei, prevenind formarea calculilor biliari. Sunt hepatoprotectoare, mentin integritatea hepatocitelor si protejeaza membrana celulara prin inhibarea procesului de peroxidare lipidica (efect antioxidant). Mentin nivelul normal al enzimelor hepatice implicate in metabolismul intermediar si detoxifierea hepatica.

Fumaria officinalis (Fumarita) - sustine secretia si eliminarea bilei contribuind la procesul de digestie. Efectul diuretic-depurativ ajuta la eliminarea pe cale naturala a toxinelor din organism.

Silybum marianum (Armurariu) - contribuie la pastrarea integritatii celulei hepatice, la functionarea normala a membranei celulare hepatice si stimuleaza refacerea acestora. Protejeaza ficatul impotriva diferitelor noxe (alcool, substante medicamentoase hepatotoxice, toxine) si sustine procesul fiziologic de detoxifiere.

Aloe barbadensis (Aloe) - sustine sanatatea sistemului digestiv si hepatobiliar, functionarea normala a tranzitului intestinal si eliminarea pe cale naturala a toxinelor din organism.

Piper longum (Piper indonezian) - favorizeaza tranzitul intestinal si contribuie la absorbtia substantelor nutritive la nivelul tubului digestiv. Tonic general, ajuta la protejarea organismului impotriva stresului oxidativ si la adaptarea acestuia la conditiile stresante ale mediului de viata.

Mandur bhasma (Oxid de fier) - este un fier natural care asigura formarea unor hematii sanatoase (antianemic) si contribuie la formarea rezervei de fier la nivelul ficatului si splinei.

Fiecare organism este unic – un univers in sine. De aceea, va recomandam ca, pentru optimizarea tratamentului, sa consultati un specialist. Daca sunteti din Bucuresti sau puteti ajunge in capitala, va puteti adresa, cu incredere, doamnei doctor Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda, in cadrul Cabinetului de Consultatii Medicina Ayurveda (Bdul. Nicolae Balcescu, nr. 35, Bucuresti).

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 4.3/5 (3 vot/uri)Produse recomandate