Prevenirea osteoporozei prin Ayurveda

Osteoporoza sau "os poros" este o afectiune recunoscuta de putin timp, ea fiind considerata ca fiind normala la varste inaintate. Osteoporoza se caracterizeaza prin reducerea densitatii minerale osoase sau, altfel spus, pierderea de substanta osoasa, ceea ce duce la fracturi in urma unor traumatisme minore care, in mod normal, nu ar cauza ruperea osului. In a doua parte a vietii unui om, de la aproximativ 40 de ani, osul incepe in mod natural sa piarda substanta, acesta fiind un proces normal inaintarii in varsta.

Din statistici reiese ca osteoporoza afecteaza peste 40% dintre femei si 20% dintre barbatii cu varste de peste 50 de ani. Oricine poate face osteoporoza dar femeile sunt predispuse mai mult (80% dintre persoanele care sufera de osteoporoza sunt femei). Factorii ce favorizeaza aparitia osteoporozei sunt multipli: varsta, deficitul de calciu alimentar, diferite tratamente, activitate fizica insuficienta, alimentatie neadecvata etc.

Aparitia osteoporozei este mai des intalnita la femei datorita complexitatii functiilor specifice organismului lor. Organismul feminin functioneaza prin intermediul unor functii foarte evoluate si precise, mai ales functiile corespunzatoare sistemului genital. Hormonii joaca un rol important in aceste functii si in mentinerea sanatatii intregului organism. Cei doi hormoni principali feminini sunt estrogenii si progesteronul. Ciclul menstrual depinde de echilibru acestor hormoni. In momentul in care acestia nu mai sunt in echilibru, ciclul menstrual devine neregulat, menstruatia neregulata fiind unul dintre primele semne ca ceva este in neregula in functionarea organismului femeii.

Totodata, una dintre functiile estrogenilor este de a asigura absorbtia si fixarea calciului in sistemul osos, dezechilibrul acestor hormoni favorizand aparitia osteoporozei. O situatie similara apare la menopauza cand nivelul acestor hormoni scade, iar rolul lor protector se diminueaza, ceea ce accelereaza procesul de reducere al densitatii tesutului osos si aparitiei osteoporozei.

Solutii de prevenire a osteoporozei sau de incetinire a procesului natural de pierdere a consistentei tesutului osos exista (aport crescut de calciu si de vitamina D, exercitiul fizic sistematic, o conduita alimentara corecta etc.). Medicina ayurvedica vine cu remedii pentru preventia si tratarea dereglarilor endocrine care pot afecta femeia, inclusiv pentru prevenirea osteoporozei cu ajutorul suplimentului alimentar ayurvedic KAMAIANY.

Simptomele dereglarilor endocrine sunt: ciclurile menstruale prelungite, cu pierderi de sange abundente (hipermenoree, chiar menoragie) si uneori dureroase (dismenoree), expresie de obicei a hiperfoliculinemiei, dar nu numai, de aceea se recomanda si un control medical de specialitate riguros.

Remediul ayurvedic KAMAIANY regleza ciclul menstrual, influentand benefic si endometrul (mucoasa peretelui uterin), combatand sangerarile menoragice, influenteaza in bine echilibrul endocrin de ansamblu al femeii la orice varsta, combate infertilitatea care se asociaza cu menoragiile, normalizand ovulatia si ciclul lunar. Fiind si un bun imunostimulator, combate preventiv si curativ pericolul unor infectii genitale (inclusiv ale endometrului), uneori asociate tulburarilor de ciclu si favorizate de interventiile abortive.

Prin aportul de minerale KAMAIANY combate cu succes anemia, consecinta a sangerarilor abundente, fiind un bun donator de fier, dar si de calciu, zinc si vitamina C. KAMAIANY este si un aliat al femeii care se apropie de varsta critica a menopauzei , cand se sisteaza ciclul lunar ca expresie a opririi activitatii ovariene, ameliorand efectele sociate acesteia : iritabilitate, depresii, anxietate, bufeuri si transpiratii nocturne. Preventiv, KAMAIANY poate fi utilizat in cazul femeilor care presteaza munci grele si sunt expuse unei menopauze precoce.

Produsul natural ayurvedic KAMAIANY fortifica aparatul genital feminin, mentinandu-l intr-o stare optima de sanatate si imbunatatind performantele sexuale. El induce un efect puternic afrodisiac, amplificand astfel senzualitatea si feminitatea. Fiind un tonic general, KAMAIANY mareste resistenta la stres, elimina tensiunea emotionala si sustine echilibrul psihic al femeii. In plus, el contribuie la pastrarea unei densitati osoase normale, prevenind osteoporoza.

KAMAIANY este util in mentinerea tonusului general si a echilibrului hormonal, normalizarea ovulatiei si a ciclului menstrual, cresterea rezistentei organismului la infectii, combaterea sindroamelor premenstruale, prevenirea tulburarilor determinate de pre- si post-menopauza, combaterea anemiei si prevenirea osteoporozei.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 5.0/5 (1 vot/uri)Produse recomandate