Sa fim sanatoase si feminine (KAMAIANY)

Cand vorbim despre feminitate, ne gandim la naturalete, armonie, senzualitate si, nu in ultimul rand la sanatate. Sanatatea poate fi privita ca una dintre premisele feminitatii, ingrijirea organismului si buna lui functionare asigurandu-ne echilibrul fizic si psiho-emotional de care avem nevoie pentru a simti bucuriile de zi cu zi, pentru a gasi solutii eficiente atunci cand avem probleme sau pentru a ne face planuri si a ne indeplini dorintele.

“Nu am timp” a devenit “vinovatul nr. 1” pentru ignorarea adevaratelor noastre prioritati. Sanatatea este una dintre acestea si, de multe ori, primeste atentia cuvenita doar atunci cand ne confrutam cu simptome ce nu mai pot fi ignorate – lipsa tonusului general, probleme ginecologice, dezechilibre hormonale, lipsa unei vieti sexuale armonioase, etc.

Exista solutii pentru multe dintre aceste probleme, iar complexul de plante bioactive din suplimentul natural KAMAIANY produs de Star International Med Impex are un spectru larg de aplicabilitate in sfera afectiunilor ginecologice.

Beneficiile celor 10 componente naturale ale suplimentului alimentar Kamaiany

Saraca asoca (Ashoka) contine compusi fitoestrogenici ce asigura refacerea edometrului (mucoasa ce captuseste uterul) in ciclul menstrual si normalizeaza fluxul sanguin menstrual, datorita continutului bogat in minerale, precum sodiu, siliciu, magneziu, aluminiu, strontiu, si calciu, in special. Datorita proprietatilor cloroformului si metanolului din compozitia sa, coaja de Saraca asoca este eficienta in tratarea infectiilor cu fungi/ciuperci si bacterii, iar fitosterolii ajuta la ameliorarea fibrozelor uterine.

Caesalpinia sappan (Sappan) - este un arbore cunoscut pentru proprietatile medicinale si coloristice (Brazilinul, principalul component, coloreaza in rosu) inca din antichitate. Nenumarate analize chimice realizate de-a lungul timpului au pus in evidenta continutul bogat in triterpenoide, flavonoide, lipide, steroizi si aminiacizi – bioelemente cu rol dovedit in normalizarea fluxului menstrual si reducerea hemoragiilor uterine. Rezultate incurajatoare se obtin si in tratarea leucoreei nespecifice, scurgere vaginala patologica, afectiune foarte frecventa la femei.

Abroma augusta (Ulat kambal) contine alcaloizi, steroizi, friedelin, abromasterol, betaina, etc. – fitonutrienti ce mentin un flux menstrual normal, atenuand disconfortul din timpul ciclului menstrual – dismenoree (durerea menstruala localizata in ambdomenul inferior), dureri lombare, etc. Are, de asemenea, efect emenagog, favorizand aparitia menstruatiei normale, prin stimularea functiei ovariene. Dovedeste efecte benefice in caz de amenoree primara, amenoree secundara sau menstre neregulate.

Florile de Mesua ferrea (Nagkesar) -  mesuol, leuco antocianidin, mameigin, mesuagin, euxanthon, ferruol A si B, etc. cu proprietati hemostatice in caz de hemoragie uterina sau boala hemoroidala. Amelioreaza simpotomele in caz de sangerare menstruala abundenta (menoragie) - una dintre cele mai fecvente afectiuni ginecologice in prezent - sau metroragie - sangerare vaginala in afara ciclului menstrual - afectiune care poate fi cauzata de prezenta unui chist, a unui fibrom, a endometriozei, etc. 

Curcuma longa (Turmeric). Antioxidant redutabil, curcuminul, principalul component al turmericului (rizom), reduce peroxidarea lipidica la nivelul membranelor celulare, impiedicand procesul de imbatranire prematura si protejand organismul impotriva bolilor. Curcuminul are proprietatea de a normaliza fluxul sanguin prin reducerea agregarii plachetare, de a normaliza nivelul fibrinogenului, cu rol esential in coagularea sangelui. Actionand asemeni unui antiinflamator nesteroidian, curcuminul inhiba sinteza de mediatori proinflamatori, specifici bolilor cronice grave. Datorita compozitiei chimice ce releva un continut bogat in terpene, saruri minerale, peptide, polizaharide, curcuminul stimuleaza productia endogena de enzime antioxidante si sustine actiunea toxinelor detoxifiante. 

Principiile active din Commiphora myrrha (Smirna) regleaza fluxul sanguin in tulburarile de ritm menstrual precum oligomenoreea (ciclul menstrual apare la intervale mai mari de 35 de zile) si atenueaza durerile in dismenoree (crampele sau dureri abdominale, localizate in abdomenul inferior, ce apar inaintea sau in timpul menstruatiei).

Fitoelementele din Symplocos racemosa (Lodhra) - triterpenele si alcaloizii - ajuta la maturizarea si eliberarea ovulelor din foliculul ovarian, regleaza fluxul menstrual si actioneaza hemostatic in sangerarile uterine.

Calciul natural (Praval bhasma) sustine structura musculara si osoasa, ajuta la coagularea normala a sangelui. Calciul este necesar pentru mentinerea sanatatii pielii, a unghiilor si a parului. De asemenea, calciul are rol important in mentinerea echilibrului  sistemului nervos.

Fierul natural (Dhatri loha) contribuie la productia endogena a hematiilor sanatoase si sustine formarea rezervei de fier la nivelul ficatului si al splinei.

Acacia Arabica - polizaharid natural si sursa de fibre naturale, guma arabica poate inhiba apetitul, ajutand astfel la scaderea in greutate.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 4.3/5 (28 vot/uri)Produse recomandate