Stilul de viata joaca un rol esential in preventia diabetului

Diabetul de tip 2 este cea mai frecventa forma a afectiunii care a ajuns sa fie, in istoria recenta, printre cele mai extinse la nivel global. Pentru evitarea acestei boli, schimbarea stilului de viata poate fi pasul „salvator”, mai ales in conditiile in care exista o predispozitie pentru aceasta afectiune determinata fie de un factor genetic, fie de o alimentatie dezordonata si obezitate. Chiar daca nu exista o predispozitie pentru diabet, este recomandata aplicarea masurilor de preventie deoarece vor reusi sa ofere o calitate imbunatatita a vietii.

In principiu, masurile de preventie tin de adoptarea unui stil de viata sanatos care include o alimentatie echilibrata, mai multa miscare si eliminarea kilogramelor in plus. Prin adoptarea unor schimbari la indemana se poate preveni, nu doar diabetul ci si o serie de alte afectiuni cronice care duc la degradarea calitatii vieții. Cele mai usor de adoptat schimbari pot fi:

Mai mult sport. Sedentarismul este foarte periculos, asa ca ar fi indicat adoptarea unui program regulat de sport. Fie ca este vorba de activitati fizice in aer liber sau la sala, miscarea este una dintre conditiile principale pentru eliminarea kilogramelor in plus, determinarea scaderii glicemiei si stimularea productiei de insulina. Cercetarile de specialitate arata ca un program de fitness care include exercitii aerobice si de rezistenta este cel mai eficient in preventia diabetului.

Consumul de fibre. Alimentele cu un continut ridicat de fibre cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea sau nucile contribuie la controlul glicemiei, diminuand in acelasi timp, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, dau o senzatie de satietate, ceea ce poate contribui la reducerea portiilor de mancare si a frecventei acestora, determinand astfel scaderea in greutate.

Eliminarea kilogramelor in plus. Supraponderalii sunt expusi unui risc mai ridicat de diabet, asadar, este recomandata adoptarea unei diete si a unui regim de viata care sa elimine acest risc si sa previna, pe termen lung aparitia lui. Un studiu foarte amplu a demonstrat beneficiile eliminarii kilogramelor in plus in ceea ce priveste riscul de diabet. Participantii care au reusit sa slabeasca in jur de 7% din greutatea initiala prin sport si dieta si-au diminuat riscul de diabet cu 60%.

Atentie la mancare! Este recomandata alegerea unor alimente sanatoase in defavoarea „mofturilor” culinare. In principiu se vor evita alimentele foarte grase si consumul excesiv de dulciuri. Este gresita excluderea completa a unei categorii de alimente deoarece se vor pierde o serie de elemente nutritive importante. Echilibrul este regula de baza a unei alimentatii sanatoase.

Natura ofera o sustinere esentiala. Natura ofera un suport important in preventia diabetului si in tinerea sub control a bolii. Medicina traditionala indiana propune o combinatie de plante pe care am transformat-o intr-un supliment alimentar ayurvedic. DAITAB contribuie la mentinerea glucozei serice in limite normale, prevenind astfel aparitia complicatiilor cronice ale diabetului. De asemenea, suplimentul natural este responsabil pentru mentinerea unui metabolism lipidic si proteic normal si de protectia organismului impotriva stresului oxidativ implicat in procese degenerative si unele boli cronice. Nu in ultimul rand, acest produs ayurvedic determina controlarea nevoii organice pentru alimente dulci, a senzatiei de sete acuta, a urinarii frecvente, mentinand si tensiunea arteriala in limite normale. Desi actioneaza, in primul rand impotriva factorilor care declanseaza diabetul, este responsabil pentru cresterea nivelului de energie si la buna functionare a organelor interne.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 4.3/5 (10 vot/uri)Produse recomandate