Cosul tau este gol!


Top 10 metode naturiste pentru detoxifierea organismului
Articol

Top 10 metode naturiste pentru detoxifierea organismului

Detoxifierea este un proces prin care organismul scapa de toxinele nedorite. Desi pielea, plamanii, rinichiul, colonul si ficatul sunt principalele cai pentru a filtra si elimina toxinele din organismul nostru la intervale regulate, nu este de ajuns. Poluarea si consumul excesiv de alimente rafinate (care contin conservanti, nitrati, antibiotice si hormoni) pot suprasolicita aceste cai, ceea ce face mai grea procesarea eficienta a rezidurilor.

Astfel, apar simptomele aferente vietii moderne. Daca simtiti ca stresul va copleseste, nu mai aveti deloc energie si nu va mai puteti concentra la ceea ce aveti de facut, daca aveti probleme digestive (constipatie, balonare) sau probleme cu colesterolul si trigliceridele, detoxifierea organismului ar putea fi solutia ideala pentru dumneavoastra. De asemenea, detoxifierea organismului va poate ajuta si sa scapati de kilogramele in plus.

Recomandarea specialistilor este ca detoxifierea organismului sa se faca o data la 6 luni, dar nu mai mult de trei ori pe an, pentru a nu deregla procesele metabolice. Puteti urma o cura de detoxifiere intensa, de 3 zile, sau una normala, de 7 zile; maximul recomandat este de 14 zile.

Sunt si persoane carora nu le este recomandata o cura de detoxifiere a organismului; in aceasta categorie intra copiii, femeile insarcinate, batranii, persoanele anemice. Cura de detoxifiere nu le este recomandata nici celor care au pietre la rinichi, tensiune arteriala sau diabet.

Din fericire, natura va ofera o multitudine de plante care sprijina activitatea organelor si va ajuta sa va simtiti mai bine. De la sanatatea pielii la buna functionare a sistemului digestiv si a celui hepatic, exista un tratament naturist potrivit pentru fiecare.

Produsele naturale sunt o cale accesibila si sigura pentru toata lumea. Unele suplimente alimentare pe baza de plante ajuta la eliminarea toxinelor pe cale urinara sau prin transpiratie, altele optimizeaza sau sustin functia unui organ de metabolizare pentru a spori detoxifierea.

La fel ca alimentele, plantele includ diferiti carbohidrati, lipide, clorofila, enzime si alte proteine. Dar si alcaloizi, glucozinolati, uleiuri esentiale, tanini, fenoli si flavonoizi, care contribuie la detoxifierea organismului si ii ofera un plus de energie si vitalitate.

Va propunem o selectie a celor mai bune 10 metode naturiste pentru detoxifierea organismului, pe care o puteti consulta in randurile urmatoare.

1.Ceaiuri din plante

Daca nu doriti sa tineti o dieta stricta sau va este frica sa continuati o dieta, atunci consumul de ceaiuri din plante naturale este o metoda potrivita de a va revitaliza organismul. Puteti incerca urmatoarele ceaiuri de detoxifiere:

Ceai de ghimbir

Radacina de ghimbir este un tonic eficient si un detoxifiant natural pentru corpul dumneavoastra. Daca beti ceai de ghimbir inainte de fiecare masa, de cel putin trei ori pe zi, eliminand, bineinteles, alimentele prajite sau procesate, veti scapa de kilogramele in plus si veti reda echilibrul sistemelor digestiv si hepatic.

Ceai de busuioc

Busuiocul este binecunoscut pentru proprietatile sale vindecatoare. Este un detoxifiant natural si un agent antistres. Busuiocul contine substante active care contribuie la reducerea inflamatiilor, mentine sanatatea gastrointestinala si ajuta la vindecarea infectiilor urinare, dar este si un puternic antiviral. Pentru detoxifiere, se recomanda consumul ceaiului de busuioc de trei ori pe zi, inainte de masa. Puteti adauga si miere pentru un gust mai placut.

Ceai de musetel

Musetelul are un efect linistitor asupra corpului si mintii dumneavoastra si functioneaza ca un purificator. Puteti prepara ceaiul de musetel punand flori uscate de musetel in apa clocotita si lasandu-l la infuzat 15 minute. Incercati sa il consumati zilnic, intr-o cantitate de minimum 1 litru, timp de 7 zile, pentru o detoxifiere naturala a organismului.

Ceai verde

Antioxidantii puternici care se gasesc in ceaiul verde ajuta organismul sa contracareze „radicalii liberi”, compusi periculosi care rezulta din influentele toxice din organism. Un studiu medical a descoperit ca fumatorii care au consumat ceai verde in fiecare zi, timp de patru luni, s-au bucurat de o scadere cu 31% a ADN-ului deteriorat de toxinele fumatului. Pentru a efectua o detoxifiere a organismului cu ceai verde, unii specialisti recomanda consumul a 3-6 cani pe zi, timp de 7 zile.

Daca ceaiurile nu sunt o optiune pentru dumneavoastra, puteti incerca suplimente alimentare pentru detoxifierea organismului. Contin produse naturale si sunt sigure pentru sanatatea dumneavoastra.

2.Postul alimentar

Inainte de a elimina toxinele din corp, trebuie sa ajutam organismul sa se relaxeze. Pe langa prevenirea patrunderii substantelor chimice alimentare in organism, postirea, impreuna cu hidratarea corespunzatoare, ajuta la curatarea organelor vitale, inclusiv a ficatului. Pentru detoxifiere, tineti post intre una pana la trei zile si beti minimum 2 litri de apa pe zi.

3.Exercitiile fizice

Sunt recomandate 20 de minute de miscare pe zi, pentru a mentine sanatatea corpului si pentru un psihic sanatos. Sedentarismul nu este benefic. Asemeni unei masini care sta mult timp in parcare si rugineste, corpul nostru se imbolnaveste si are nevoie de activitate fizica regulata pentru a se mentine in forma. Exercitiile fizice ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor, inimii sau sistemelor fiziologice, si, prin urmare, eficientizeaza eliminarea toxinelor din corp. Daca nu aveti timp pentru a face miscare in mod regulat, puteti incerca produsul natural Globy Forte care accelereaza eliminarea toxinelor din corp, fiind echivalentul a 20 de minute de exercitii intense pe zi.

4.Consumul de apa

Ca si exercitiile fizice, a bea multa apa este un impuls pentru sanatate in numeroase moduri. Apa ajuta la eliminarea substantelor chimice din intestine si rinichi si la mentinerea sanatatii intregului organism. Pentru detoxifierea organismului, este necesara o cura cu apa care dureaza 6 saptamani. Apa trebuie sa fie cat mai filtrata, netinuta la frigider si bauta in fiecare zi pe stomacul gol. Cura de detoxifiere a organismului se incepe cu 500 ml de apa si se ajunge treptat la 3 litri consumati in cea de-a treia saptamana. Apoi se poate reduce consumul de apa in functie de preferinte. Este important sa nu mancati nimic timp de doua ore dupa ce ati consumat apa, cu rolul de a sustine digestia.

5.Adoptati o dieta bogata in alimente cu rol antiinflamator

Viata moderna atrage dupa sine un program neregulat in luarea meselor zilnice. Se recomanda urmarea unui orar fix si alegerea unei diete care va poate ajuta sa evitati nitratii, hormonii si antibioticele din alimentele procesate.

Incercati sa consumati produse alimentare antiinflamatorii precum rosii, ulei de masline, nuci, peste gras, fructe si legume verzi, verdeturi. Iar ca adjuvante, puteti apela la tratamente naturiste pentru detoxifierea organismului, atunci cand nu aveti posibilitatea de a urma o dieta. Produsele naturale pentru detoxifiere sunt sigure si la indemana oricui.

6.Luati probiotice si prebiotice

Nu numai ca ar trebui sa acordati prioritate fibrelor si altor alimente care ajuta sistemul digestiv, dar trebuie sa luati in considerare si adaugarea de prebiotice si probiotice in dieta zilnica. Aceste bacterii „bune” ofera numeroase beneficii functiei intestinale, un aspect cheie al stimularii sistemului imunitar. Bacteriile „bune” elimina metalele grele din corp [cum ar fi plumbul si cobaltul] si va ajuta sa combateti inflamatiile sistemului digestiv.

7.Somnul

Viata stresanta perturba calitatea somnului. Somnul este foarte important pentru ca ofera o detoxifiere nocturna. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Harvard a descoperit ca lipsa somnului de calitate poate afecta sistemul limfatic. Este important sa acordati prioritate somnului, ca o metoda de detoxifiere a intregului organism.

8.Faceti o baie cu aburi

Terapia cu aburi ajuta la eliminarea de la nivel celular a toxinelor periculoase acumulate in corp. Aburii folosesc mai multe mecanisme care contribuie la relaxare, iar relaxarea inseamna detoxifiere si echilibru.

9.Limitati consumul de alcool

Ficatul metabolizeaza 90% din alcool, iar consumul excesiv de alcool poate avea repercursiuni asupra functiei hepatice, provocand acumularea de grasimi, inflamatii si cicatrici. Prin urmare, ficatul nu va mai functiona corespunzator si va actiona greu in filtrarea deseurilor si a altor toxine din corp. Limitarea consumului de alcool, la un pahar de bautura pe zi pentru femei si doua pentru barbati, este mai mult decat o necesitate.

10.Limitati consumul de sare

Prea multa sare contribuie la pastrarea excesului de lichid, mai ales daca aveti o afectiune la nivelul rinichilor sau ficatului. De asemenea, consumul de sare in exces poate avea un impact negativ, daca nu beti suficienta apa, aceasta din urma responsabila, in proportie de 50%, de detoxifierea organismului. Daca veti creste aportul de apa, corpul va reduce secretia hormonului antidiuretic si va spori urinarea, eliminand mai multa apa si produse reziduale.

De asemenea, alimentele bogate in potasiu precum cartofii, dovleceii, bananele si spanacul, contrabalanseaza efectele sodiului asupra organismului si va pot ajuta in revitalizarea intregului corp.

Daca optati pentru produse naturale in detoxifierea organismului, asigurati-va ca aveti destule informatii medicale necesare pentru inceperea unei astfel de cure de detoxifiere.


Acasa
0
Cos
Meniu