Cosul tau este gol!


Crema de fata: 10 sfaturi ca sa o alegi corect
Articol

Crema de fata: 10 sfaturi ca sa o alegi corect

Esti aici si citesti articolul pe care ti-l dedicam, pentru ca esti una dintre femeile carora le pasa de modul in care arata si pretuiesc momentele in care se pot desfata utilizand cele mai bune produse de ingrjire. Cand subiectul de interes pentru tine este crema de fata, scopul principal este de a o identifica pe cea mai buna. Nu iti poti permite sa alegi produse care sa iti afecteze cumva tenul, asupra carora sa planeze nici cea mai mica umbra de indoiala.

Prin acest articol ne propunem sa iti venim in ajutor real, astfel incat sa cunosti cele mai importante aspecte practice pe care sa le ai in vedere atunci cand urmaresti sa achizitionezi cea mai buna crema de fata. Este practic si benefic, in acelasi timp, sa te orientezi in functie de cantitatea recipientului, termen de valabilitate, brand, feedback-ul altor utilizatoare si pret.

De asemenea, ne dorim ca la finalul articolului sa stii exact care este crema de fata potrivita tie si in functie de ce criterii o alegi.

Cea mai buna crema de fata - 5 aspecte care fac diferenta

Spuneam anterior ca este practic si benefic, ca la achizitonarea unei creme de fata sa tii cont de cativa factori care iti pot influenta decizia. Sa dezvoltam putin acest aspect.

Este important sa ai in vedere tipul de ambalaj si cantitatea acestuia
Desi sunt femei care aleg o crema de fata fara sa analizeze produsul cu atentie, ci doar ambalajul cu un design atractiv, te sfatuim sa nu faci acelasi lucru. Nu trebuie sa alegi un ambalaj frumos, dar poti alege unul eficent. In aceasta idee, ai doua alternative la dispozitie:
    - poti sa alegi un ambalaj clasic (borcanelul acela foarte cunoscut), dar neaparat cu spatula, pentru a evita sa folosesti degetele pe care se pot afla bacterii;
    - poti sa alegi ambalajul in forma de tub, prevazut cu o pompita, avand avantajul de a utiliza un produs putin expus oxidarii si foarte simplu de dozat.

In ceea ce priveste cantitatea de crema din recipient, este important sa ai in vedere raportul pret/cantitate, dar asta nu inseamna ca doar pentru ca ai gasit un recipient mare cu un pret mic, trebuie sa faci achizitia. Verifica valabilitatea produsului din momentul deschiderii (este nefiresc sa cumperi un recipient mare, pe care sa il arunci inainte de a termina produsul, pentru ca expira) si ai in vedere ceilalti factori despre care iti vorbim aici.

Valabilitatea cremei de fata este un alt factor important de decizie
Pe langa cele spuse anterior, cand am facut referire la cantitate in raport cu valabilitatea produselor, ai in vedere urmatoarele:
    - nu achizitiona produse aproape de expirare, chiar daca au un pret mai bun, deoarece vei risca sa iti faca mai mult rau decat bine;
    - ia in calcul ca ar fi mai potrivit sa utilizezi cremele de fata cu valabilitate de un an in circa 6 luni;
    - nu in ultimul rand, ai in vedere ca produsele care includ in formule ingrediente sensibile la oxidare necesita o utilizare intr-un timp mai scurt.

Brandul este important si, de foarte multe ori, justifica pretul
Un brand foarte cunoscut in industria farma sau doar pentru produsele cosmetice pe care le ofera este un plus pentru achizitionarea cremei de fata. Este binecunoscut faptul ca in acest moment orice produs poate fi contrafacut, in mod similar si cremele de fata. Evita sa utilizezi produse no name si investeste in creme despre care stii ca au o formula cu ingrediente de calitate. Presupunand ca nu stii, evita sa pici in capcana influencerilor platiti sa faca reclama unor anumite produse si informeaza-te de pe site-uri sigure.

Atentie la feedback-ul altor utilizatoare ale aceluiasi produs
Dupa cum iti spuneam, nu toate persoanele ofera recomandari de incredere, insa acest lucru nu inseamna ca orice feedback trebuie sa fie privit cu neincredere. Exista si persoane care ofera informatii corecte, important este sa le gasesti pe site-uri credibile, locuri in care lasa review-uri cei care au folosit produsul respectiv.

Nu in ultimul rand, ai in vedere pretul
Nu pleca de la ideea ca pretul asigura calitatea cremei de fata, dar nici ca un pret mic inseamna calitate mai slaba. Exista foarte multe creme de fata, in special cele formulate cu ingrediente naturale, care au un pret mai mult decat corect si accesibil. Verifica pretul aceluiasi produs pe mai multe site-uri si alege varianta optima.

Acum ca ai luat la cunostinta aspectele care tin de achizitia tehnica a produsului, este momentul sa te informezi si cu privire la aspecte care tin exclusiv de alegerea celei mai bune creme de fata pentru tenul tau.

Cum alegi corect crema de fata? Profita de aceste 10 sfaturi

Sfaturile de mai jos se refera cu precadere la tipul de ten pe care il ai, dar si la protectia de care ai nevoie si la problemele pe care doresti sa le rezolvi cu ajutorul cremei de fata.

Alege o crema cu proprietati hidratante
Presupunand ca ai un ten uscat, crema de fata potrivita pentru tine este cea hidratanta, cu textura grasa. O astfel de crema trebuie sa aiba o formula bogata in substante nutritive, benefice pentru ca au un aport deosebit la catifelarea pielii si pentru ca actioneaza impotriva deshidratarii.

Alege o crema care reduce secretia de sebum
In situatia in care ai ten gras, trebuie sa alegi o crema de fata care sa reduca aspectul uleios si sa hidrateze bine pielea. Este foarte important sa verifici formula produsului si sa te asiguri ca include factori de protectie solara si antioxidanti.

Alege o crema hranitoare
Cand alegi o crema de fata pentru ten mixt, ai in vedere produse cu formule bazate pe ingrediente care hranesc si reduc ridurile, care hidrateaza tenul si vindeca, precum aloe si vitamina E, si ingrediente care refac porii si regleaza PH-ul - lemongrass, de exemplu.

Alege crema in functie de anotimp
In cazul in care urmaresti sa cumperi o crema buna pentru ten normal, iti indrepti atentia catre una hidratanta. Ai in vedere totusi ca, la modul general, textura pielii se schimba in functie de anotimp, stres si varsta, iar atunci cand constati ca acest lucru se intampla, trebuie sa utilizezi creme potrivite.

Alege o crema lipsita de ingrediente daunatoare
In situatia in care stii ca ai un ten foarte sensibil, analizeaza foarte atent crema pe care vrei sa o cumperi, in ideea in care in formula ei nu trebuie sa intre coloranti, parfumuri sau alte tipuri de aditivi.

Alege o crema cu ingrediente care nu au efect iritant
Pentru un ten cuperozic poti sa utilizezi creme de fata care au incluse in formule ingrediente care pot sa reduca iritatia si pot sa protejeze optim tenul de factori externi, precum primula, jojoba si untul de shea.

Alege o crema care sa te ajute in rezolvarea problemelor tenului
In cazul in care ai un ten acneic, cele mai bune creme de fata pe care le poti folosi contin acid lactic sau acid care, patrunzand in piele, exfoliaza delicat, curata porii si nu permit sa mai apara cosuri. Arborele de cea si ceramidele sunt, de asemenea, ingrediente potrivite pentru tenul acneic.

Alege o crema cu efect de rejuvenare
Presupunand ca ai peste 30 de ani, este necesar sa alegi creme impotriva ridurilor sau antiaging, care pot sa incetineasca efectul de imbatranire al trenului. Acidul hialuronic, Vitamina C, acizii alfa si beta hidroxi, extractele din plante care sustin acest efect, precum iedera sau samburii de strugure, sunt doar cateva dintre ingredientele pe care poti conta.

Alege o crema cu efect revigorant
Daca iti este necesara o crema pentru a diminua semnele de oboseala, de stres sau de imbatranire din zona sensibila din jurul ochilor, utilizeaza creme specifice, ale caror formule pot sa includa, intre altele, acid hialuronic, retinol, cafeina, Vitamina C, glicerina.

Nu uita de factorul de protectie solara
Pentru a te proteja de soare, alege creme de fata cu un factor de protectie potrivit timpului pe care stii ca il petreci la soare. Pentru un ten normal foloseste creme cu SPF peste 15, iar daca ai tenul deschis, peste 30.


Acasa
0
Cos
Meniu