Cosul tau este gol!


Cum sa slabesti cu rezultate durabile
Articol

Cum sa slabesti cu rezultate durabile

Cum sa slabesti cu rezultate durabile

 

Este plin doldora Internetul de diete de tot felul, care promit marea cu sarea cum ca kilogramele acumulate in ani de zile se vor evapora, aproape peste noapte. Si, cum toate dietele incep luni si se termina joi, este lesne de inteles ca planurile noastre de slabire esueaza la fel de rapid cum au pornit. Fiindca socoteala din agenda nu se potriveste cu viata cotidiana si foamea, poftele, stresul si programul incarcat uneori ne determina sa nu facem cele mai bune alegeri in alimentatie. Sau, si mai rau, dupa ce slabim in ritm alert, revenim rapid la obiceiurile proaste care ne-au adus in acel punct.

Cum putem slabi cu rezultate durabile? Iata cateva recomandari care ne pot ajuta sa scapam de surplus ponderal in mod natural, fara riscuri pentru sanatate si sa ne mentinem silueta pe termen lung.

 

Alimentatie variata si echilibrata

Pentru a porni dieta de la niste principii corecte, poti face o vizita la medicul nutritionist, care iti poate crea un program personalizat, tinand cont de preferinte, sensibilitati si stilul de viata. Daca te confrunti cu diferite afecÈ›iuni precum alergii, tulburari cardiovasculare, boli autoimune, digestive, este esential ca dieta aleasa sa tina cont de particularitatile tale.

Altfel, risti sa faci mai mult rau decat bine. De exemplu, o dieta prea restrictiva poate sa iti cauzeze anemie sau diverse carente de vitamine si minerale, probleme digestive, slabirea imunitatii etc.

 

In rest, unele principii ne sunt tuturor utile, indiferent de varsta sau stil de viata.

Deci, ce, cat, cand si cum ar trebui sa mancam, ca sa nu suspinam cand ne urcam pe cantar sau ne privim in oglinda?

  • Cele 3 mese si 2 gustari raman regula de aur a oricarei diete sanatoase: impartirea echilibrata a alimentatiei pe parcursul unei zile previne senzatia coplesitoare de foame si astfel eviti sa mananci prea mult deodata;
  • Alege alimente din toate grupele: proteine de calitate (carne slaba, oua, lactate si branzeturi), grasimi sanatoase (peste, nuci, seminte, uleiuri presate la rece), fructe, legume, verdeturi;
  • Nu mai consuma nimic cu 3 ore inainte de somn; altfel, corpul tau se va concentra asupra digestiei si nu te vei odihni corespunzator;
  • Evita sa rontai intre mese, mai ales dulciuri, produse de patiserie, saratele, covrigei si altele asemenea. O gustare sanatoasa, in schimb, iti poate potoli si foamea, si pofta: un iaurt mic, fructe, un pumn de nuci, alune, migdale, seminte, bastonase de morcovi etc.;
  • Fast-food-ul este inamicul tau: nu doar ca nu-ti acopera nevoile nutritive, dar mai aduce si un cocktail nociv de zahar, sare si grasimi procesate - bomba calorica! Ti-e pofta de un burger sau o shaorma? Pregateste-le acasa, scutesti muuuulte calorii doar prin sosurile pe care le alegi. Desigur, uneori iti poti permite o placere vinovata, dar sa nu fie regula, ci exceptia;
  • Alege varianta mai putin calorica: poti inlocui maioneza cu iaurt, legume la gratar in loc de cartofi prajiti, o inghetata in locul unei prajituri cu crema;
  • Redu consumul de alcool, acesta deshidrateaza corpul, afecteaza ficatul si defavorizeaza procesul de slabire.

 

Dintotdeauna, natura stie mai bine ce ni se potriveste, iar plantele ne pot fi aliat in orice situatie, daca alegem chibzuit. Tratamente folosite cu succes de secole raman la fel de actuale si eficiente chiar si in mileniul 3 - epoca vitezei si a stresului. Iata de ce merita sa folosim:

 

Remedii ayurvedice

SLEMOL este unul dintre cele mai apreciate produse din portofoliul Ayurmed. De peste 20 de ani, acest supliment alimentar 100% natural, stimuleaza procesul de slabire, printr-o combinaÈ›ie unica de plante: Garcinia cambogia, Guggul, Guduchi, piper indonezian, lemn dulce, ghimbir, Haritaki, Bibhitaki, amla sunt ingredientele care, impreuna, reduc pofta de mancare, intensifica metabolismul, regleaza digestia si tranzitul intestinal, elimina toxinele si surplusul de apa din organism, sustin functionarea optima a sistemului endocrin si, totodata, ofera un aport de vitamina C, minerale (calciu, fosfor, fier) si aminoacizi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru un plus de energie, iti vine in ajutor ASHWAGANDHA RASAYAN TAB, supliment revitalizant pe baza de ginseng indian; iti va da un plus de vigoare si iti va imbunatati tonusul general. Un motiv in plus sa faci si putina miscare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miscare regulat

Stim, deja a devenit un refren indemnul general la sport. Daca esti o fire dinamica, misiunea este pe jumatate indeplinita, trebuie doar sa iti creezi un program si sa te tii de el (singur/a sau la o sala de sport, cu instructor). Pentru sedentari insa, simpla idee poate parea o provocare, mai ales daca s-a instalat obezitatea. Deja in acest punct este prioritar sa previi instalarea afectiunilor cronice (cardiovasculare, diabet etc.). Orice forma de miscare, chiar si 30 minute de mers pe jos, reprezinta un castig pentru corpul tau.

Ca sa te tii mai usor de program, poti folosi o bratara de fitness, care iti monitorizeaza pasii, ritmul cardiac, oxigenarea sangelui, calitatea somnului etc. si astfel te ajuta sa te tii de program si sa creezi un sistem benefic pentru stilul tau de viata. Daca vrei sa iti masori progresul zilnic, valorile inregistrate iti vor arata exact diferenta dintre cat crezi tu ca ai facut (fie ca ai tendinta sa minimizezi sau supraevaluezi) versus ce ai reusit cu adevarat. Monitorizarea este esentiala pentru a crea.

 

Obiceiuri sanatoase, cu efect pe termen lung

Orice schimbare ai face, cat de mica, daca o aplici constant are mai mare efect decat un efort mai mare, dar ocazional. Incepe de la rutinele deja existente si vezi cum le poti imbunatati astfel incat sa te hranesti si gustos, si sanatos:

  • Preferi cerealele cu lapte la micul-dejun? Alege granola fara zahar sau fulgi de ovaz cu fructe;
  • Vrei o friptura? O carne slaba la gratar, condimentata si asezonata cu ierburi aromatice, este delicioasa;
  • Ti-e pofta de ceva dulce? Alege o cupa de inghetata sau un desert usor, pe baza de fructe. Daca pregatesti prajituri acasa, inlocuieste zaharul cu un indulcitor natural, din plante (gasesti multiple variante in magazinele cu produse naturiste). Cu cat mai mic este continutul in zahar, cu atat mai supla iti va fi silueta;
  • Seara, dupa cina, obisnuiesti sa lenevesti la televizor? O plimbare la aer curat faciliteaza digestia si un somn mai odihnitor.

 

Cel mai importante ingrediente sunt insa motivatia si disciplina. Orice schimbare iti doresti pentru sanatatea si silueta ta, daca te tii de plan, vor aparea negresit si rezultatele. Chiar daca obiceiurile nocive te pot sabota la inceput sau te-ai abatut ocazional, persevereaza, nu renunta! In timp, va deveni tot mai usor sa iti antrenezi si muschiul vointei, iar rezultatele obtinute te vor mobiliza sa continui.

 

Pentru asta ai nevoie de motivatie. Iata cum sa o mentii:

  • creeaza un vision board cu scopul tau, modul in care te vizualizezi: cum vei fi, ce vei simti, ce vei face odata ce reusesti sa-ti indeplinesti obiectivul (poate iti doresti sa iti schimbi integral garderoba, sa arati in cea mai buna forma in rochia de mireasa, sa urci pe munte sau sa alergi la maraton etc.) Amplaseaza acel vision board astfel incat sa-l vezi constant si revino la el ori de cate ori te simti demoralizat(a);
  • ofera-ti mici recompense pe masura ce faci progrese, cand atingi o -borna- mai importanta: de exemplu, o haina noua, care sa-ti complimenteze noua silueta, o mini-vacanta, ceva ce iti doresti de mult.

Spor in toate si, mai ales, sanatate!

 

 

Ayurmed, Arta de a trai sanatos!


Acasa
0
Cos
Meniu