Cosul tau este gol!


De ce sa ai incredere in remediile naturiste
Articol

De ce sa ai incredere in remediile naturiste

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii si-au indreptat atentia catre remediile naturiste pentru a lupta impotriva unor afectiuni precum racelile, problemele cu stomacul sau durerile de cap sau dinti si multe altele. Desi industria farmaceutica a ajuns una dintre cele mai mari la nivel mondial, oamenii folosesc si astazi remedii naturiste pentru a trata anumite afectiuni usoare sau moderate, pentru a ameliora simptome sau pentru preventie. Remediile naturiste se administreaza fie pe cale orala, fie local, in functie de natura afectiunii.

Nu esti inca pregatit sa acorzi o sansa remediilor naturiste si sa le folosesti fara teama? Daca inca nu esti convins de eficienta lor si nu ai foarte multa incredere in remediile naturiste, cele noua argumente de mai jos te vor determina sa iti schimbi opinia!

9 motive pentru care sa ai incredere in remediile naturiste

De la remediile cu ghimbir pentru raceala, pana la cele cu valeriana pentru sistemul nervos, merisoarele pentru tratarea infectiilor urinare, scortisoara care poate regla glicemia sau cremele pe baza de plante pentru diverse afectiuni ale tenului, remediile naturiste sunt, fara indoiala, extrem de utile. Se spune chiar ca pentru orice afectiune exista un remediu natural. Din informatiile urmatoare vei afla cat de sigure sunt si de ce poti avea incredere in remediile naturiste.

1. Compusii naturali sunt folositi si in medicina moderna

Plantele contin o varietate de compusi benefici organismului, motiv pentru care reprezinta o sursa importanta de ingrediente la care apeleaza chiar si medicina moderna. Conform unor statistici, aproape 25% dintre medicamentele prescrise la nivel mondial au o formula bazata pe ingrediente active derivate din plante. Dupa analizarea a 177 de medicamente folosite pentru tratarea cancerului, s-a constatat ca 70% dintre acestea sunt bazate pe produse naturale.

2. Sunt eficiente impotriva unor afectiuni delicate

Remediile naturiste sunt folosite cu succes si si-au dovedit eficienta in diverse situatii:
     - afectiunile tractului urinar;
     - bolile cardiovasculare;
     - functia de reproducere;
     - imbunatatirea sistemului imunitar;
     - mentinerea functiilor normale in cazul ficatului si rinichilor;
     - mentinerea sanatatii pielii;
     - mentinerea sanatatii sistemului osos si muscular;
     - problemele de circulatie;
     - problemele gastrointestinale;
     - reglarea nivelului de hormoni.

3. Ofera numeroase beneficii pentru sanatate

In afara afectiunilor specifice pentru care sunt folosite, remediile naturiste sunt o sursa de antioxidanti si fitonutrienti foarte importanti pentru organism. In plus, majoritatea remediilor naturiste au proprietati antiinflamatorii, antibacteriene sau antifungice si contribuie activ la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

4. Eficienta este dovedita

Exista foarte multe studii care dovedesc eficienta anumitor remedii naturiste. Pentru ca farmacia naturii contine o varietate extrem de mare de plante, concluziile studiilor pot varia. Totusi, in majoritatea cazurilor s-a demonstrat ca persoanele care apeleaza la remedii naturiste si le folosesc corect au sanse mai mici sa sufere din cauza efectelor secundare si a acumularii de toxine.

5. Ofera sansa de a rezolva problemele pe cale naturala

Majoritatea medicamentelor prescrise de medici sunt sintetice si au in componenta substante daunatoare organismului. Un medicament din farmacie poate rezolva o problema in timp ce creeaza alta. Acest risc nu exista in cazul remediilor naturiste, care vor sustine abilitatea organismului tau de a se vindeca singur.

6. Remediile naturiste sunt folosite de sute de ani

Ingredientele active continute de remediile naturiste sunt folosite de sute de ani pentru tratarea bolilor. Este vorba despre plante, ierburi sau chiar legume si fructe cunoscute, pe care oamenii le pot folosi fara riscuri. Daca remediile naturiste au rezistat odata cu trecerea timpului, aceasta nu poate fi decat o dovada a eficientei pe care o au.

7. Ingredientele naturale au pus bazele unor sisteme medicale

Pornind de la ingrediente naturale s-au dezvoltat sisteme complexe de cunostinte medicale, asa cum sunt medicina ayurvedica sau cea chinezeasca. Nimeni nu poate contesta eficienta acestora, tinand cont de afectiunile care se pot trata astfel si de popularitatea de care se bucura de secole intregi.

8. Contribuie la mentinerea unui stil de viata sanatos

Persoanele care acorda importanta stilului sanatos de viata si fac miscare regulat, reduc consumul de grasimi daunatoare organismului, consuma alcool cu moderatie si nu fumeaza prefera sa apeleze la remedii naturiste pentru a se trata. Motivul? Au inteles ca acestea contribuie activ la mentinerea unui stil de viata sanatos. Daca si tu planuiesti sa acorzi mai multa importanta sanatatii poti apela la remedii naturiste pentru a iti curata organismul.

9. Ajuta la prevenirea si gestionarea unor boli grave

Hipertensiunea poate fi prevenita sau combatuta cu ajutorul remediilor naturiste care contin flavonoizi, niste compusi vegetali care coloreaza alimentele. In cazul hipertensiunii este vorba cu precadere despre compusii flavonici prezenti in numeroase plante, care cresc productia de oxid nitric si imbunatatesc functiile vaselor de sange prin relaxarea peretilor arteriali.


Acasa
0
Cos
Meniu