Cosul tau este gol!


Ficatul gras - cauze, simptome si tratament
Articol

Ficatul gras - cauze, simptome si tratament

Ficatul, cea mai mare glanda anexa a tubului digestiv, are multiple functii. Cea mai importanta este functia metabolica, adica transformarea principiilor alimentare (aminoacizi, monozaharide, acizi grasi etc.) absorbite din tubul digestiv si sinteza unor produsi noi.

Uneori, acest proces al metabolismului se deregleaza si ficatul sintetizeaza in mod excesiv grasimi care se acumuleaza in celulele ficatului, care nu vor mai functiona corect. De fapt, ficatul gras sau steatoza hepatica, in termeni medicali, reprezinta o afectiune a ficatului ce consta in incarcarea acestuia cu grasime in exces si perturbarea functiilor sale.

Ficatul gras - cauze

Boala ficatului gras a devenit una dintre cele mai comune afectiuni ale prezentului, o cauza a acesteia fiind stilul de viata haotic si alimentatia nesanatoasa. Ficatul gras sau steatoza hepatica este cea mai frecventa patologie hepatica, cu incidenta mica in tarile cu nivel economic scazut si frecventa mare in tarile industrializate.

Ficatul gras este o afectiune frecventa in randul adultilor. Printre factorii de risc ai acestei afectiuni se numara:

  • obezitatea,
  • diabetul,
  • consumul de alcool,
  • hipertensiunea arteriala etc.

Ficatul gras este punctul de plecare al tuturor afectiunilor grave ficatului (hepatita, ciroza, cancer). Bombardat zilnic cu alimente nesanatoase, bogate in grasimi, ficatul se vede nevoit sa cedeze si in loc sa respinga grasimea, o acumuleaza.

Ficatul gras - simptome

Simptomele, cel putin in faza de debut a bolii, sunt minore si nespecifice, incat marea majoritate a persoanelor care sufera de ficat gras le ignora sau le pune pe seama altor probleme.

Printre manifestarile ficatului gras se numara:

  • tulburarile de tranzit,
  • stare de oboseala,
  • usoara crestere in greutate etc.

In fazele mai avansate, boala ficatului gras are simptome multe si suparatoare: stari de greata, lipsa poftei de mancare, picioare umflate, slabire brusca si nejustificata etc.

Steatoza hepatica (ficatul gras) fara complicatii este reversibila.

Ficatul gras - tratament

Pentru ficatul gras tratamentul se bazeaza, in primul rand, pe respectarea unui regim igieno-dietetic, ce consta in reducerea sau mentinerea greutatii corporale la valori aproape de normal, mentinerea trigliceridelor, colesterolului si glicemiei in limite normale, exercitii fizice regulate, respectarea orelor de odihna si somn, evitarea stresului, schimbarea regimului alimentar etc. Persoana care a fost diagnosticata cu boala ficatului gras trebuie sa urmeze un regim alimentar care presupune renuntarea la alimentele bogate in grasimi nesanatoase, la dulciuri rafinate si mai ales la alcool.

Este recomandata o alimentatie bogata in vitamine si minerale, care sa ajute ficatul gras sa se curete de toxine. Sunt interzise slanina, afumaturile, sosurile grase, pizza, produsele lactate grase, inghetata, carnea grasa de porc, produsele de tip fast food si cartofi prajiti etc.

Printre alimentele premise in tratamentul pentru ficatul gras se numara: cerealele integrale, legumele, fructele, leguminoasele, lactatele degresate, ouale de prepelita, carnea slaba de pui si vita, somon si macrou. Toate aceste alimente ii ofera organismului nutrientii esentiali de care are nevoie pentru a functiona normal. Leguminoasele si cerealale integrale, de exemplu, contin fibre care ajuta organismul sa elimine rapid grasimile nesanatoase, in timp ce pestele este bogat in acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, care reduc nivelul de colesterol si scad numarul trigliceridelor din sange.

LIVECOM - sustine si imbunatateste functiile si activitatea ficatului

De un real ajutor in cazul ficatului gras sunt si plantele. Pentru rezolvarea acestor probleme putem utiliza cu succes remediul ayurvedic LIVECOM, marca Ayurmed, prezent sub forma de tablete sau sirop. Acest supliment alimentar sustine si imbunatateste functiile si activitatea ficatului, contribuie la regenerarea lui, readucand in limite normale ficatul marit, inlatura greata, durerile si tensiunea din hipocondrul drept.

Sustine procesele de purificare a ficatului, indepartand toxinele si deseurile din sange acumulate datorita consumului de alcool, medicamente hepatotoxice si droguri. Suplimentul alimentar LIVECOM regleaza, de asemenea, secretia biliara ai ajuta la scaderea valorilor mari ale colesterolului sangvin, are efect antiviral (in special fata de virusurile hepatitice), antiinflamator, imunostimulent si antioxidant. Se foloseste cu succes in combaterea proceselor inflamatorii hepatice virale acute si cronice si a steatozei hepatice.

Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat este disponibila si varianta LIVECOM sirop fara zahar.


Acasa
0
Cos
Meniu