Cosul tau este gol!


Parazitii intestinali
Articol

Parazitii intestinali

Cum scapam de parazitii intestinali

 

Slabesti brusc, in mod inexplicabil? Iti lipseste pofta de mancare? Oboseala si apatia te coplesesc? Ai dureri abdominale sau tulburari de digestie? Nu le trece cu vederea, ar putea indica prezenta unor paraziti intestinali!

 

Vestea proasta este ca, daca nu sunt depistati si tratati la timp, pot cauza numeroase probleme in intregul organism, afecteaza imunitatea si pot favoriza boli metabolice si chiar cronice. Vestea buna este ca exista leac pentru ei, ba chiar si remedii naturiste usor de administrat inclusiv copiilor, fara reactii adverse. Dar s-o luam cu inceputul! Adica… sa cunoastem inamicul.

 

Cei mai frecventi paraziti intestinali sunt giardia, oxiurii, limbricii, mai rar apar teniile.

 

Cum se transmit parazitii? Cele mai frecvente cauze si cai prin care ne putem procopsi cu acesti musafiri nedoriti sunt urmatoarele:

 

  • igiena precara - mainile murdare sunt principalul vector de transmitere a viermilor intestinali;
  • consumul de fructe si legume nespalate;
  • consumul de carne infestata (de vita, porc, peste), insuficient gatita termic;
  • consumul de apa contaminata sau inghitirea accidentala de apa din mare/lac/rau in timpul scaldatului;
  • contactul cu materii fecale contaminate (umane sau animale);
  • contactul cu sol umed / noroi - mediul perfect pentru dezvoltarea viermilor.

 

Desigur, copiii sunt printre cei mai afectati - atractia irezistibila pentru joaca in noroi, cu animale si mai ales faptul ca nu si-au format inca obiceiurile de igiena sunt suficiente pentru a contracta paraziti si a-i transmite si altora. Iata de ce spalarea frecventa si temeinica a mainilor este primul pas in a preveni si combate parazitozele, la orice varsta.

Imunitatea slabita favorizeaza dezvoltarea parazitozelor, un motiv in plus sa fim si mai atenti la igiena atunci cand suntem bolnavi.

 

Cum iti dai seama ca ai paraziti? Care sunt principalele simptome?

 

Lipsa poftei de mancare si pierderea inexplicabila in greutate, dereglarile de tranzit intestinal (diaree sau constipatie), balonare si flatulenta, durerile abdominale, greata, varsaturi, mancarimile anale si anemia (carenta de fier) sunt cele mai frecvente simptome datorate parazitozelor, deseori asociate sindromului de intestin iritabil.

 

In plus, pe masura ce se dezvolta, intrusii pot cauza si alte manifestari:

  • ameteli, insomnii, dureri de cap;
  • dureri musculare sau articulare;
  • iritatii ale pielii, eruptii cutanate, eczeme, urticarie, rozacee;
  • bruxismul - scrasnitul dintilor in timpul somnului;
  • oboseala persistenta, stare de slabiciune, apatie si iritabilitate.

 

Cum prevenim parazitozele intestinale?

 

Prin 7 masuri pe cat de simple, pe atat de importante:

  1. Spala-ti des si corect mainile, curata cu atentie unghiile (mai ales la copii, cel mai bine este sa fie taiate scurt);
  2. Intretine igiena corporala: evita sa te scarpini in zona anusului, fa dus zilnic si curata zona rectala dupa fiecare scaun;
  3. Schimba des hainele si lenjeria de pat;
  4. Nu consuma carne cruda sau insuficient gatita - fripturile in sange favorizeaza transmiterea parazitilor!
  5. Spala bine fructele si zarzavaturile, pastreaza si prepara alimentele in conditii corespunzatoare
  6. Unii paraziti supravietuiesc pe diverse suprafete chiar si trei saptamani - un motiv in plus sa dezinfectam des;
  7. Daca ai animale, asigura-te ca sunt controlate regulat de veterinar si respecta schemele de deparazitare recomandate.

 

Dar cum scapam de paraziti daca ii avem deja?

 

Mai intai, daca observi simptome ingrijoratoare, mergi la medic - singurul in masura sa puna un diagnostic, pe baza analizelor (examen coproparazitologic si analize de sange) si urmeaza tratamentul indicat.

 

Suplimentar, poti grabi vindecarea astfel:

  • Evita consumul de dulciuri si lapte pasteurizat, care creeaza un mediu favorabil pentru dezvoltarea paraziÅ£ilor.
  • Consuma usturoi crud, ceapa, cuisoare, seminte de dovleac, cimbru, salvie, schinduf, pelin negru, ghimbir - plante cu efect antihelmintic dovedit.
  • Foloseste remedii naturiste care combina eficient traditia milenara cu medicina moderna. De exemplu, in practica ayurvedica se folosesc cu succes in tratarea parazitozelor plante precum busuiocul, coriandrul, piperul indonezian, fructele de Amla, Vaividang (Embelia ribes), scoarta de Kutaj (Holarrhena antidysenterica), fructele de Yavani (Trachyspermum ammi) si semintele de Kalijiri (Vernonia anthelmintica).

 

Toate acestea se regasesc in siropul Worm End - remediu natural care faciliteaza si accelereaza eliminarea parazitilor intestinali din organism, fara reactii adverse asupra organismului.

Combinatia unica de extracte din aceste plante are efect antibacterian si antioxidant, precum si proprietati astringente, antihelmintice, tonice si diuretice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum actioneaza Worm End:

  • Paralizeaza sistemul neuro-muscular al parazitilor si grabeste eliminarea acestora din organism.
  • Creeaza un mediu nefavorabil dezvoltarii si inmultirii parazitilor intestinali, inhibandu-le inmultirea si grabind eliminarea din tubul digestiv prin efectul usor laxativ.
  • Protejeaza stomacul, sustine digestia si peristaltismul intestinal, regleaza frecventa si consistenta scaunelor, faciliteaza absorbtia nutrientilor din alimente, echilibreaza flora intestinala si stimuleaza sistemul enzimatic intern, regleaza activitatea ficatului si secretia de bila.
  • Elimina toxinele generate de paraziti si stimuleaza detoxifierea intregului organism.
  • Amelioreaza problemele cauzate de paraziti (dispepsia, anorexia, durerea abdominala, flatulenta, hiperaciditate gastrica, greata, voma, indigestie, scadere in greutate, tulburari de tranzit intestinal).
  • Sustine sistemul imunitar si ajuta la recapatarea poftei de mancare si de viata.
  • Remineralizeaza si revitaminizeaza organismului slabit al gazdei.

 

Si iata cum, printr-o igiena corecta si remediile naturiste potrivite, vei da uitarii neplacerile cauzate de paraziti. Sanatate si armonie din plin iti dorim!


Acasa
0
Cos
Meniu