Cosul tau este gol!


Remedii antirid la indemana
Articol

Remedii antirid la indemana

Din pacate, inca nu a fost gasit secretul tineretii fara batranete, insa acest lucru nu inseamna ca femeile nu pot imbatrani frumos! De fapt, inaintarea in varsta are farmecul ei si vine la pachet cu mai multa intelepciune si experienta de viata - doua aspecte esentiale, de care multe tinere ar dori sa beneficieze.

Odata cu inaintarea in varsta, chiar incepand cu 25-30 de ani, cand femeile sunt inca foarte tinere, acestea incep sa se preocupe mai mult de felul in care arata tenul. Ridurile sunt una dintre principalele griji pe care le are o femeie, motiv pentru care este bine sa se informeze cu privre la cateva remedii antiimbatranire care functioneaza cu adevarat si care sunt la indemana!

Unele femei sunt mai norocoase, iar pe tenul lor apar doar cateva linii fine, insesizabile. Pe de alta parte, exista si cazuri in care femeile se confrunta cu aparitia ridurilor vizibile de la o varsta destul de tanara. Fenomenul este influentat de cele mai multe ori de factorul genetic, care joaca un rol important in aparitia ridurilor si in privinta momentului in care acestea se instaleaza.

Alti factori care cauzeaza sau favorizeaza aparitia ridurilor sunt varsta inaintata, expunerea la soare fara factor ridicat de protectie aplicat, fumatul, expresivitatea fetei, lipsa somnului, stresul, expunerea la stresul oxidativ, o dieta dezechilibrata sau poluarea.

Remedii antirid la indemana oricui

Absolut toata lumea, atat femeile, cat si barbatii, se confrunta cu aparitia ridurilor. Acesta nu este altceva decat un fenomen normal, parte a procesului natural de imbatranire. Ridurile apar mai ales la nivelul fetei, al gatului si pe partea superioara a palmelor.

Daca si tu te afli in aceasta situatie sau daca pur si simplu iti doresti sa previi aparitia ridurilor, te vei bucura la aflarea vestii ca exista remedii antirid la indemana oricui. Pentru a estompa ridurile sau pentru a intarzia aparitia lor, vei avea nevoie doar de putin timp, pe care oricum meriti sa ti-l acorzi.

Remedii antirid pentru acasa

Acasa este locul in care te simti cel mai confortabil. Asadar, de ce nu ai putea transforma casa din cand in cand intr-un mini spa, pentru a iti acorda cateva clipe de rasfat? In plus, nu este obligatoriu ca remediile antirid sa coste o avere, desi reclamele agresive la creme si lotiuni scumpe indica altceva. Le poti prepara chiar tu in propria casa, cu ingrediente pe care le gasesti in magazinele naturiste. Iata cateva idei de remedii antirid pentru acasa, eficiente si la indemana!

Mastile cu Aloe Vera

Aloe Vera este o planta cunoscuta pentru proprietatile sale de vindecare a leziunilor. Datorita continutului mare de vitamina E, planta poate fi de folos in combaterea ridurilor. Gelul de Aloe Vera poate fi aplicat ca atare pe zonele cu probleme sau poate fi inclus in compozitia altor masti faciale.

Uleiul de migdale

Contrar ideii conform careia uleiul nu este potrivit pentru un ten gras sau mixt, exista uleiuri care sunt potrivite oricarui tip de ten, datorita faptului ca se absorb in piele cu usurinta. Este si cazul uleiului de migdale, care contribuie la refacerea barierei lipidice a tenului si intarzie aparitia liniilor fine.

Alte uleiuri esentiale

Desi uleiul de migdale mentionat anterior este vedeta in randul ingredientelor care ajuta la combaterea ridurilor, exista si alte uleiuri cu efect antioxidant, care pot fi folosite pe post de remedii antirid. Cateva dintre ele sunt: uleiul din samburi de struguri, neroli, uleiul de lavanda, uleiul din seminte de morcov, uleiul de jojoba, cel de cocos sau uleiul de argan. Aceste uleiuri nu trebuie introduse in acelasi timp in rutina de ingrijre a tenului. Totul trebuie facut cu rabdare si treptat! Poti adauga cateva picaturi din uleiul preferat in crema hidratanta, inainte de a o aplica pe ten.

Iaurtul

Iaurtul poate fi aplicat sub forma de masca pe ten, ca atare sau in combinatie cu un alt ingredient minune: turmericul. O astfel de masca va spori productia de minerale si vitamine esentiale pentru piele, va oferi luminozitate, va mentine hidratarea si va limita aparitia ridurilor. In plus, bacteriile continute de iaurt actioneaza ca un exfoliant bland asupra tenului.

Apa de trandafiri

Apa de trandafiri poate fi folosita in locul unei lotiuni tonice plina de ingrediente daunatoare si de iritanti, precum alcool sau parabeni. Pentru ca are un efect tonic, apa de trandafiri reda vigoare tenului matur. Poti imbiba o discheta demachianta in apa tonica, cu care sa iti cureti tenul dimineata si seara. De asemenea, o poti pune intr-un recipient cu pulverizator, pentru a iti improspata tenul de-a lungul zilei.

Mierea

Cunoscuta ca fiind un factor natural de hidratare, mierea este si unul dintre cele mai bune remedii antirid. Concret, compusii din miere incetinesc formarea ridurilor si a liniilor fine. In plus, mierea contine antioxidanti care ajuta la repararea daunelor produse de radicalii liberi asupra tenului.

Alte remedii eficiente in lupta cu ridurile

Alte remedii eficiente in lupta cu ridurile sunt cremele antirid. Atentie, insa! Nu toate cremele antirid dau rezultate. De fapt, in unele cazuri, cosmeticele creeaza mai multe probleme, in loc sa o rezolve pe cea pentru care au fost folosite. Este vorba despre iritatii, acnee, uscaciune a pielii sau altele. Asadar, nu poti alege orice crema antirid.

Ramanand in sfera remediilor, o crema antirid cu ingrediente naturale este cea mai sigura alegere. Cosmeticele naturale aduc multiple beneficii tenului si sunt formulate astfel incat sa rezolve mai multe probleme cu care te poti confrunta. De exemplu, o crema antirid te poate ajuta si sa obtii un nivel optim de hidratare a pielii.

Exista creme antirid cu pret decent, care contin in formula lor ingrediente pretioase, precum uleiul de sofran sau pulberea de aur, alaturi de alte ingrediente naturale. Pulberea de aur este un excelent remediu antiimbatranire, datorita efectului antioxidant pe care il are. Bineinteles, acest remediu nu poate fi utilizat ca atare acasa, iar saloanele de infrumusetare practica preturi mult prea mari pentru tratamentele pe baza de pulbere de aur. Cea mai buna solutie? Achizitionarea unei creme care contine acest ingredient!

Uleiul de sofran, un alt ingredient pretios, dar in acelasi timp natural, este bogat in vitamina E, avand proprietati de regenerare cutanata. Un detaliu interesant despre extractul de sofran este faptul ca acesta contine derivati de serotonina, considerat hormonul fericirii. Ei bine, gratie uleiului de sofran, serotonina va fi aplicata direct pe fata ta, iar efectele benefice pe care le are asupra tenului iti vor pune, cu siguranta, zambetul pe buze!

Un alt remediu eficient si la indemana pentru reducerea si prevenirea aparitiei ridurilor este schimbarea fetei de perna pe care o folosesti. Desi pare ciudat, materialul pe care iti asezi fata atunci cand dormi iti poate provoca riduri. Alege o fata de perna facuta in intregime din matase naturala imbogatita cu oxid de cupru. Matasea contine proteine esentiale pentru fermitatea tenului si are efect hipoalergenic, iar oxidul de cupru reduce liniile fine de pe fata.

Indiferent de remediul pe care il alegi pentru combaterea ridurilor, este important sa stii ca frumusetea vine din interior. Simte-te bine cu tine si acorda-ti intotdeauna atentia de care meriti, ingrijindu-ti tenul, corpul, sufletul si mintea in mod corespunzator!


Acasa
0
Cos
Meniu