Cosul tau este gol!


Siropuri de tuse: tipuri, cum se administreaza
Articol

Siropuri de tuse: tipuri, cum se administreaza

Tusea este un simptom destul de frecvent, care poate sa semnaleze prezenta a diverse tipuri de afectiuni. De la o simpla raceala, pana la alergii sau afectiuni mai grave, tusea poate sa apara in oricare dintre aceste situatii, fiind modalitatea prin care organismul elimina factorii iritanti. Mecanismul este cat se poate de simplu: in momentul in care gatul sau caile aeriene sunt iritate, sistemul nervos trimite catre creier un semnal de alerta. Creierul raspunde, transmitand muschilor din zona toracica si abdominala un semnal pentru a se contracta. Asadar, pe langa faptul ca este un simptom cauzat de diverse afectiuni, tusea este si un reflex de aparare, care protejeaza organismul.

Pentru remedierea acestui simptom si a afectiunilor care il cauzeaza, cel mai potrivit tratament este administrarea unui sirop de tuse.

Tipuri sirop de tuse

Exista mai multe tipuri de sirop de tuse, eliberate strict pe baza de prescriptie medicala sau naturale, care se pot gasi in farmacii sau magazine naturiste. Unele dintre ele sunt potrivite pentru un singur tip de tuse, pe cand altele acopera un spectru mai larg, fiind indicate pentru tratarea mai multor tipuri de tuse, indiferent de caracteristici. Principalele tipuri de tuse sunt:
    - tuse seaca;
    - tuse alergica;
    - tuse iritativa;
    - tuse convulsiva (numita, in termeni populari, tuse magareasca);
    - tuse productiva;
    - tusea fumatorului.

Cei care experimenteaza tuse productiva vor observa ca aceasta se caracterizeaza prin eliminarea de mucus. De obicei, tusea productiva este cauzata de gripa sau raceala, dar poate fi prezenta si in caz de BPOC, bronsita acuta sau cronica, astm sau pneumonie. Pe de alta parte, in cazurile de tuse seaca nu se observa niciun fel de secretie. Aceasta are o durata mai mare si apare in urma infectiilor tractului respirator superior. Alte cauze ale tusei seci pot fi astmul, anumite medicamente, expunerea la iritanti (factori poluanti, polen, praf sau fum), boala de reflux gastroesofagian, laringita, sinuzita sau alergii.

Este ideal ca pentru tratament sa se aleaga un sirop eficient in toate aceste tipuri de tuse, mai ales pentru ca, in unele cazuri, tusea debuteaza de tip productiv, iar dupa o perioada continua sub aspect de tuse seaca. In plus, uneori nu se cunoaste cu exactitate cauza tusei, iar un sirop eficace in terapia tuturor tipurilor de tuse este solutia in aceste cazuri. De cele mai multe ori, aceste siropuri sunt facute din ingrediente naturale si plante medicinale. Un sirop de tuse natural, care acopera un spectru larg va aduce numeroase beneficii pentru sanatate, atat in tratarea simptomelor, cat si in profilaxia infectiilor respiratorii.

Administrare sirop de tuse

Un sirop de tuse natural, care se poate administra fara prescriptie medicala, este potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii. Acelasi tratament poate fi administrat intregii famili, indiferent daca este vorba despre tuse productiva sau seaca. Bineinteles, cantitatea difera in functie de varsta, dupa cum urmeaza:
    - pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani se recomanda cate 2.5 ml de sirop de tuse, administrat de doua ori pe zi;
    - copiilor de peste 3 ani li se poate administra o cantitate dubla, adica 5 ml de sirop de tuse, tot de doua ori pe zi;
    - in ceea ce priveste adultii, acestia pot lua cate 5-10 ml de sirop de tuse de pana la trei ori pe zi.

Este bine ca administrarea siropului sa fie continuata timp de 2-3 zile chiar si dupa disparitia simptomelor, pentru o decongestionare completa a tractului respirator si pentru reducerea iritatiei cauzata de tuse.


Acasa
0
Cos
Meniu