Cosul tau este gol!


Tu cata importanta acorzi alegerii samponului?
Articol

Tu cata importanta acorzi alegerii samponului?

De cele mai multe ori, gasirea samponului potrivit pare o misiune imposibila, mai ales din cauza faptului ca varietatea produselor destinate ingrijirii parului este extrem de mare. Asadar, nu este de mirare ca in procesul de alegere a samponului pot interveni stari de anxietate si confuzie, din cauza faptului ca oferta din magazine este atat de variata, incat devine coplesitoare. Este, oare, alegerea samponului o misiune imposibila?

Fara urma de indoiala, parul joaca un rol important in aspectul estetic, iar cu cat podoaba capilara arata mai bine, cu atat se accentueaza starea de bine si creste nivelul de incredere in sine. Vestea buna este ca un par sanatos si plin de vitalitate poate fi obtinut si mentinut, daca se acorda atentie alegerii samponului si a celorlalte produse de ingrijire destinate podoabei capilare.

Ingrijirea parului pleaca sau nu de la tipul de sampon utilizat?

Raspunsul la aceasta intrebare este, cu siguranta, afirmativ. Samponul utilizat, daca este cel potrivit tipului de par si de scalp si in cazul in care contine ingredientele potrivite, este baza unei rutine corespunzatoare de ingrijre a parului. Asadar, alegerea samponului necorespunzator poate dauna atat parului, cat si scalpului. Pe de alta parte, daca tipul de sampon utilizat este cel potrivit, parul va avea parte de stralucirea si supletea mult dorite.

Pentru a alege un sampon de care parul si scalpul au nevoie, trebuie sa se cunoasca detalii despre cele mai bune ingrediente pe care le poate contine un sampon. De asemenea, proprietatile pe care le are samponul sunt un alt criteriu important de alegere.

5 sfaturi de care sa tii cont ca sa alegi un sampon de care parul tau are nevoie

Alegerea samponului potrivit poate fi un proces supus esecului daca persoana in cauza nu stie exact ce cauta. In urma unor studii de specialitate facute de catre medici dermatologi specialisti, s-a ajuns la concluzia ca in alegerea samponului trebuie sa se tina cont de 5 sfaturi esentiale. Iata care sunt acestea!

1. Ia in considerare atat tipul de par, cat si tipul de scalp
Atunci cand se alege un sampon, trebuie gasita combinatia ideala de ingrediente, care sunt potrivite atat pentru tipul de par, cat si pentru tipul de scalp. De exemplu, persoanele care se confrunta cu excesul de sebum ar trebui sa aleaga un sampon cu ingrediente menite sa elimine impuritatile de pe par, dar si excesul de sebum de pe scalp.

2. Alege un sampon hidratant
Indiferent de tipul de par, hidratarea este esentiala. Sampoanele care mentin hidratarea parului si a scalpului sunt benefice atat pentru persoanele care au scalp uscat, cat si pentru cele care se confrunta cu mancarimi sau cu excesul de sebum. Cu alte cuvinte, hidratarea este secretul unui scalp sanatos si al unui par cu aspect suplu.

3. Cauta un sampon cu efect de restructurare si hranitor
Toate tipurile de par au nevoie de un sampon cu efect de hranire si restructurare. Folosirea produselor de styling si expunerea firului de par la temperaturi ridicate in timpul coafarii si uscarii dauneaza in timp, iar podoaba capilara devine lipsita de vitalitate. Ingredientele dintr-un astfel de sampon sunt menite sa repare firul de par in profunzime, protejandu-l in acelasi timp.

4. Bazeaza-te pe ingrediente naturale
Ingredientele naturale sunt folosite cu succes inca din cele mai vechi timpuri pentru tratarea sau prevenirea unei varietati de probleme, care mai de care mai diverse. De asemenea, acestea sunt extrem de sigure, pentru ca majoritatea nu au efecte adverse daunatoare organismului. Acelasi lucru este valabil si pentru sampoanele formulate cu ingrediente naturale. Cel mai mare avantaj al unui sampon natural este ca poate rezolva mai multe probleme ale parului sau scalpului in acelasi timp. Astfel, este suficienta folosirea unui singur produs, care contine ingredientele naturale potrivite.

5. Analizeaza cu atentie efectul de dupa prima spalare
Procesul de alegere a samponului potrivit nu se opreste dupa achizitionarea acestuia, ci dupa prima utilizare. Astfel, daca in urma samponarii parul ramane curat, stralucitor, fara urme de sebum, dar nu uscat in exces si daca este usor de pieptanat, iar pe scalp se resimte o senzatie placuta, alegerea facuta este cea potrivita. In caz contrar, samponul trebuie schimbat.

Par vopsit? Alege un sampon special conceput pentru parul vopsit

Folosirea unui sampon par vopsit este esentiala pentru mentinerea culorii parului un timp cat mai indelungat. Sampoanele cu ingrediente cat mai blande, care au capacitatea de a proteja culoarea parului, dar care actioneaza si asupra altor probleme tipice parului colorat si tratat chimic, nu ar trebui sa lipseasca din rutina de ingrijire a parului.

Din cauza vopsirilor repetate, parul poate avea un aspect tern, devenind din ce in ce mai degradat si mai fragil. Asadar, cand se alege un sampon par vopsit trebuie sa se tina cont si de aceste aspecte. Deci, in plus fata de mentinerea culorii parului, samponul trebuie sa aiba proprietati de reparare a firului de par si efect fortifiant. Ingredientele care promoveaza hidratarea sunt si acestea importante pentru un sampon par vopsit, deoarece firele de par supuse unor procese chimice au tendinta de a se usca.

De ce un sampon cu ingrediente naturale?

Un sampon cu ingrediente naturale este potrivit pentru toate tipurile de par si nu cauzeaza alergii sau alte probleme la nivelul scalpului.

Doua dintre cele mai bune ingrediente naturale pe care le poate contine samponul sunt extractul de fructe de amla si extractul din pastai de shikakai. Desi sunt mai putin cunoscute, un sampon natural cu formula bazata pe aceste ingrediente este excelent pentru toate tipurile de par, datorita multiplelor proprietati pe care le au cele doua plante.

De exemplu, shikakai mai este denumit si "fructul pentru par", tocmai datorita faptului ca, prin proprietatile pe care le are, actioneaza activ in combaterea multor probleme cu care se poate confrunta podoaba capilara. Fructul are un continut ridicat in acizi organici si saponine, iar prezenta acestora intr-un sampon natural este benefica atat pentru scalp, cat si pentru par. Pe de alta parte, amla este un fruct care contine nutrienti esentiali si care are un continut ridicat de vitamina C, aducand o serie de beneficii parului.

Un sampon cu ingrediente naturale mai poate contine si extract din frunze de busuioc, extract de lavanda, arbore de ceai, miere, menta, argan, grapefruit si multe altele. Este important ca un astfel de sampon natural sa aiba o formula hranitoare, pentru o curatare eficienta si delicata.

Avantajele folosirii unui sampon cu ingrediente naturale sunt extrem de numeroase, iar printre acestea se regasesc:
    - combaterea infectiilor fungice, a matretii, microbilor si a dermatitelor seboreice;
    - echilibrarea secretiei de sebum;
    - hidratarea scalpului si a parului;
    - hranirea scalpului;
    - intarirea radacinii firului de par;
    - mentinerea culorii parului;
    - mentinerea ph-ului natural;
    - oferirea de volum, suplete si stralucire;
    - prevenirea aparitiei firelor albe de par;
    - prevenirea caderii parului;
    - prevenirea subtierii si ruperii firului de par;
    - protejarea scalpului de efectul radicalilor liberi;
    - stimularea cresterii parului;

In concluzie, un sampon natural bun poate fi folosit pentru combaterea unei varietati de probleme ale parului si scalpului deopotriva. Este vorba despre un singur produs destinat atat ingrijirii podoabei capilare, cat si pielii capului. De asemenea, este lipsit de ingrediente sintetice nocive, care de cele mai multe ori creeaza si mai multe probleme, in loc sa le rezolve pe cele existente. In plus, un sampon natural poate fi utilizat frecvent, pentru ca are o formula blanda pentru par si scalp.


Acasa
0
Cos
Meniu