Cosul tau este gol!


Despe afectiunile prostatei si tratamente recomandate
Articol

Despe afectiunile prostatei si tratamente recomandate

Odata ce barbatii trec de varsta de 25 de ani, modificarile hormonale determina cresterea glandei prostatei. Acest lucru poate strange uretra, ceea ce face dificila urinarea. Astfel, urinarea poate fi insotita de dureri si usturimi si pot aparea disfunctiile erectile care atrag dupa sine o viata sexuala nesatisfacatoare, stari depresive si o stima de sine scazuta.

Desi se pot confrunta cu situatii stanjenitoare (urinare frecventa, urinare cu intreruperi, ejaculare precoce, erectie slaba si chiar impotenta), barbatii nu obisnuiesc sa vorbeasca cu usurinta despre afectiunile prostatei. Simptomele nu sunt deloc de neglijat, iar afectiunile prostatei pot cauza probleme mai grave daca nu sunt tratate la timp.

Tratamentele standard / alopate pentru afectiunile prostatei [medicamente, radiatii si chirurgie] vin, adesea, cu efecte secundare nedorite. In urma tratamentului medicamentos si chirurgical, pot aparea reactii adverse precum ameteli, slabiciune, febra mare, infectii ale tractului urinar si chiar hemoragie. Din cauza acestor reactii adverse, tot mai multi barbati se indreapta spre tratamentele naturiste recomandate in afectiunile prostatei. Insa, optiunea tratamentelor naturiste pentru prostata in detrimentul tratamentelor standard ramane la latitudinea medicului curant.

Afectiuni ale prostatei

Printre afectiunile prostatei se numara: prostata marita (HBP), prostatita si cancerul de prostata.

Prostata marita, cunoscuta si sub denumirea de hiperplazia benigna a prostatei (HBP), este o afectiune frecventa si asociata cu imbatranirea. Mai mult de 1 din 3 barbati de peste 50 de ani vor avea unele simptome ale maririi prostatei, precum:

- dificultate la pornirea sau oprirea urinarii;
- un flux slab de urina;
- incordare in timpul urinarii;
- senzatia vezicii care nu se poate goli complet;
- urinare frecventa in timpul noptii.

Prostatita este o inflamatie a prostatei, cauzata, adesea, de o infectie bacteriana, dar poate avea si cauze necunoscute. Prostatita se poate dezvolta la barbati de toate varstele, dar cel mai frecvent se intalneste la cei cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

Simptomele prostatitei pot include:

- dureri pelviene, dureri genitale;
- durere la urinare;
- o nevoie frecventa de a mictiona;
- dificultate la urinare;
- durere la ejaculare;
- durere in perineu (zona dintre anus si scrot).

Cancerul de prostata este o afectiune frecventa ce apare preponderent la barbatii de peste 65 de ani, dar riscul de a dezvolta cancer de prostata poate fi crescut si in jurul varstei de 50 de ani, daca in istoricul familial au existat cazuri de cancer de prostata.

Simptomele cancerului de prostata pot fi dificil de diferentiat de cele ale maririi prostatei fiindca sunt asemanatoare, dar prezenta sangelui in urina ar putea face diferenta intre cele doua. Daca prezentati aceste simptome, consultati un medic urolog. Este mult mai probabil sa fie vorba despre marirea prostatei, dar este importanta si excluderea cancerului.

Tratament prostata

Tratament prostata marita
Pentru marirea prostatei, o solutie simpla ar fi reducerea cantitatii de cafea si alcool pe care o beti inainte de culcare pentru a putea controla simptomele. Medicamentele alfa-blocante, de asemenea, pot ajuta la relaxarea muschilor prostatei si a vezicii urinare. In cazurile grave, care nu se imbunatatesc cu medicamente, partea interioara a prostatei poate fi indepartata chirurgical.

Tratament prostatita
Prostatita poate fi tratata folosind o combinatie de calmante si un tip de medicamente numit alfa-blocante, care poate ajuta la relaxarea muschilor prostatei si a vezicii urinare. Medicamentele care micsoreaza glanda prostatica pot fi, de asemenea, de ajutor. Daca este vorba despre o infectie bacteriana, doctorul va poate prescrie un tratament cu antibiotice.

Tratament cancer de prostata
In tratarea cancerului de prostata, poate fi recomandata chimioterapia in paralel cu radioterapia sau interventiile chirurgicale. Ca si tratament medicamentos, se poate folosi o combinatie de medicamente pe baza de docetaxel si steroizi (prednison).

Tratament naturist prostata

Printre cele mai cunoscute tratamente naturiste pentru prostata se numara extractul din scoarta de prun african si ceaiul de urzica; acestea pot functiona foarte bine in combaterea afectiunilor prostatei si, totodata, prezinta numeroase avantaje. Sunt ieftine, usor de utilizat si la indemana oricui, iar in comparatie cu reactiile adverse ale medicamentelor sau interventiilor chirurgicale, remediile naturale au reactii adverse usoare sau deloc.

In Europa, extractul din scoarta prunului african este utilizat pe scara larga. S-a raportat ca reduce simptomele asociate cu prostata marita, cum ar fi nevoia frecventa de a urina in timpul zilei sau in timpul noptii. Extractul african de scoarta de prun poate ajuta barbatii sa faca fata disconfortului cauzat de prostata marita, dar nu s-a dovedit ca reduce dimensiunea acesteia. Efectele secundare ale suplimentelor din scoarta de prun african includ tulburari digestive usoare.

Radacina de urzica imbunatateste unele simptome ale hiperplaziei benigne a prostatei si este frecvent utilizata in Europa. Datorita proprietatilor sale antioxidante, ceaiul de urzica este recomandat pentru reducerea inflamatiilor la nivelul tractului urinar. Efectele secundare ale urzicii sunt de obicei usoare, incluzand eruptii la nivelul pielii si mancarimi, care dispar, de obicei, in cateva ore.

De asemenea, exista un complex de bionutrienti vegetali care reduce semnificativ inflamatiile prostatei si frecventa urinarilor, imbunatateste activitatea sexuala, actioneaza eficient impotriva simptomelor cauzate de hiperplazia prostatei, prostatite si cancerul de prostata.

Prostatosalm contine ingrediente 100% naturale (Ushira, Dovleac, Kanchanar, Ienupar si altele) care contribuie la sustinerea sistemului reproducator si ajuta la ameliorarea inflamatiilor prostatei, restabilirea fluxului urinar si prevenirea aparitiei afectiunilor prostatei la barbatii de peste 30 de ani.Totodata poate avea si actiune antibacteriana. Pana in acest moment, nu s-au inregistrat reactii adverse la Prostatosalm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca doriti sa incercati oricare dintre aceste remedii naturale pentru afectiunile prostatei, recomandarea noastra este sa va adresati mai intai unui specialist. Planul de tratament pentru prostata va fi stabilit in functie de gravitatea afectiunii si in conformitate cu tipul de afectiune cu care va confruntati.


Acasa
0
Cos
Meniu