Cosul tau este gol!


Top 5 remedii anti acnee
Articol

Top 5 remedii anti acnee

Una dintre afectiunile care provoaca atat neplaceri de ordin estetic, cat si psihic, acneea, este o boala inflamatorie cauzata de foliculul sebaceu care infunda porii cu sebum si care favorizeaza aparitia bacteriilor. Organismul se apara astfel de microbi, prin inflamarea zonei si inrosirea pielii.

Sunt situatii in care acneea este provocata de schimbari hormonale si se regaseste sub diferite forme, de la mici cosuri, pana la noduli sau pustule. Daca nu este tratata, acneea duce la aparitia cicatricilor si la scaderea stimei de sine, la tulburari emotionale grave si la transformarea persoanei afectate intr-o persoana introvertita.

Poti fi afectati de acnee deopotriva femeile, cat si barbatii, indeosebi la pubertate, dar si la adolescenta si maturitate. La barbati, afectiunea capata o forma mai grava, din cauza secretiei de hormoni androgini.

Ingrijirea tenului acneic

Tenul acneic este un ten foarte pretentios si dificil de ingrijit. De regula, este vorba despre un ten gras si care colecteaza in mod periodic sebum, care trebuie curatat de doua-trei ori pe zi, pentru ca pielea afectata de acnee sa se pastreze curata.

De asemenea, tenul acneic trebuie spalat si dupa activitati sportive sau care au sporit productia de transpiratie. Din categoria tratament acnee fac parte numai produse delicate cu pielea, sapunuri fine, fara parabeni si substante care irita. Contactul cu pielea trebuie sa fie cat mai limitat, iar utilizarea altor produse decat cele care sunt remedii acnee este interzisa.

In ceea ce priveste stoarcerea cosurilor, ciupirea sau strangerea lor, aceste actiuni trebuie limitate pentru ca, in caz contrar, nicio crema acnee nu va functiona, iar in timp va exista riscul de infectie si de aparitia petelor post acneice.

Folosirea in exces a produselor de curatare a fetei si a machiajului este interzisa, acestea uscand si deshidratand pielea, provocand inchiderea porilor si dezvoltarea unui mediu propice pentru inmultirea bacteriilor. Ingrijirea tenului cu apa micelara si cu produse indicate pentru tratament acnee reprezinta o abordare corecta.

Ce crema este potrivita in caz de acnee?

Orice specialist in domeniu va recomanda o crema acnee potrivita pentru fiecare pacient in parte. Exista creme anti acneice care pot fi cumparate din farmacie, dar si remedii acnee naturiste. Alegerea unui anumit fel de crema acnee depinde in mare parte si de tipul de acnee cu care se confrunta persoana in cauza.

Acneea vulgara se manifesta prin puncte negre sau albe de grasime, chiar si abcese cu puroi, cicatrici si fistule dureroase. Acneea juvenila este una din cele mai des intalnite forme de acnee, mai ales la tineri, din cauza schimbarilor hormonale si stilului de viata haotic specifice varstei. Acneea rozacee apare sub forma de iritatii, de cosuri sau roseata, pana la aparitia nodulilor inestetici la nivelul fetei. Acneea chistica este una din cele mai severe forme de acnee, cauzata de excesul de sebum.

Teoretic, se recomanda vizitarea unui medic specialist dermatolog inainte de a folosi orice crema acnee. Se recomanda efectuarea unui examen microbiologic, a unor analize hormonale si chiar a unui consult endocrin si ginecologic, pentru a stabili cauzele aparitiei acneei si, implicit, pentru a se stabili o schema de tratament acnee.

Nu exista inca o crema acnee minune, care sa ii scape pe cei care sufera de aceasta afectiune imediat, dar exista creme pentru tratament acnee care pot fi folosite cu succes, avand rezultate foarte bune.

Creme pe baza de retinoizi

Retinoizii sunt derivate ale vitaminei A, impiedica dezvoltarea petelor si sunt folositi pentru a trata acneea usoara pana la moderata, fiind considerati un tratament acnee eficient, cu o reducere a cosurilor de pana la 70%.

Creme antimicrobiene

O crema acnee antimicrobiana are rolul de a incetini sau de a opri raspandirea bacteriilor. Aceste creme se folosesc numai pe perioade scurte de timp, pentru a evita rezistenta bacteriana la diverse medicamente.

Creme pe baza de corticosteroizi

Acest tip de tratament acnee este disponibil atat in farmacii, cat si in plafare si farmacii naturiste. Cremele pe baza de corticosteroizi si-au dovedit eficienta, fiind un tratament acnee care a dat roade in cazul multor persoane afectate.

Creme pe baza de acid salicilic si acid azaleic

Specialistii in domeniu sustin ca aceste creme pe baza de acid salicilic si azaleic au proprietati antibacteriene si previn blocarea foliculilor firelor de par. Atat acidul salicilic, cat si cel azelaic sunt remedii acnee foarte eficiente, fiind ingrediente regasite in multe tipuri de produse dermato-cosmetice.

Remedii si tratament acnee

Tratamentele anti acnee sunt, de cele mai multe ori, non-invazive si nedureroase. Exista mai multe tipuri de remedii acnee, iar cele mai eficiente sunt detaliate in cele ce urmeaza.

Tratamentele bioptron zepter

Acestea sunt realizate cu un aparat inovativ de combatere a acneei, care actioneaza pe baza unei lampi cu lumina polarizata, ce reface membrana celulara si atenueaza starile inflamatorii;

Tratamentele cu laser sau cu tehnologie IPL

IPL este lumina intens pulsata folosita ca tratament acnee, care ajuta la regenerarea epidermei si la stimularea de noi celule de elastina si de colagen, pentru a obtine un efect de reintinerire faciala.

Peeling chimic

Procedura presupune aplicarea repetata a solutiilor chimice pentru tratarea acneei.

Injectiile cu corticosteriozi

Leziunile chistice si nodulare acneice pot fi tratate prin injectarea medicamentelor cu corticosteroizi direct in locul afectat.

Dermabraziunea

O metoda eficienta de eliminare a cicatricilor si petelor post acnee, dermabraziunea se aplica la recomandarea medicului si numai in sezonul rece.

Tratamentele cu ultrasunete si energie galvanica

Aceste tratamente sunt eficiente si actioneaza in doar 15 minute prin inlaturarea punctelor negre si excesului de sebum, pentru a crea noi fibre de colagen si elastina, astfel incat tenul sa aiba un aspect mai sanatos.

Top 5 remedii naturiste acnee

Specialistii au facut un top in ceea ce priveste mai multe remedii acnee naturiste, acestea fiind recomandate ca alternative la tratamentele din farmacie sau la cele prescrise de medic.

1. Uleiurile esentiale

Cele mai eficiente remedii acnee naturiste sunt uleiurile esentiale pure, extrase din diferite parti ale plantelor, cu proprietati benefice. Cele mai cunoscute uleiuri esentiale care pot lupta impotriva acneei sunt:
•   uleiul de cimbru - foarte eficient impotriva bacteriei care cauzeaza aparitia cosurilor;
•   uleiul de scortisoara - un remediu acnee eficient in lupta contra bacteriei Propionibacterium acnes;
•   uleiul de trandafir - lupta impotriva E.Coli, stafilococului auriu si altor bacterii;
•   uleiul de rozmarin;
•   uleiul de oregano - util pentru a distruge diverse bacterii si fungi;
•   uleiul de neem - cu proprietati antibacteriene si antiinflamatoare;
•   ulei din arbore de ceai - Tea Tree Oil, care reduce inflamatia si roseata leziunilor provocate de acnee.

2. Crema de galbenele

Crema de galbenele este unul din cele mai ieftine si mai eficiente remedii acnee, mai ales daca este preparata in casa sau cumparata de la un producator de incredere. Crema de galbenele are un efect antiseptic, antibacterian si cicatrizant, stimuland procesul de regenerare celulara si combatand cosurile si semnele lasate pe piele.

3. Miere si aloe vera

Mierea este un antibiotic natural care ajuta in combaterea acneei. Poate fi aplicata direct pe zonele afectate sau poate fi aplicata sub forma de masca impreuna cu pulpa din aloe vera, cunoscuta pentru proprietatile de vindecare, de combatere a infectiilor si de reducere a cicatricilor.

4. Tinctura de propolis

Tinctura de propolis aplicata pe cosuri le strange si le usuca, prevenind extinderea infectiei. Reprezinta un remediu acnee ideal, care reduce aparitia cicatricilor si previne formarea cosurilor. In timpul acestui tratament naturist, tenul va fi spalat cu sapun cu sulf.

5. Varza

Un alt remediu varza, cu un continut bogat in minerale, vitamina C si sulf organic. Varza poate preveni uscaciunea si iritatiile la nivelul pielii. Se zdrobeste foaia de varza si se aplica pe tenul curat, unde se lasa sa actioneze cateva zeci de minute. Se clateste tenul cu infuzie de musetel sau galbenele.


Acasa
0
Cos
Meniu