Cosul tau este gol!


Paducelul - beneficii, utilizare si contraindicatii
Articol

Paducelul - beneficii, utilizare si contraindicatii

Una dintre cele mai eficiente plante din "farmacia naturii", paducelul este cel mai bun prieten al cardiacilor. Cunoscut si sub denumirile de gherghin, maracine, paducel alb, malaiul cucului sau malaies, paducelul creste spontan in toate zonele Romaniei, indeosebi la marginea padurilor, in zone defrisate, pe pasuni, in maracinisuri si in desisuri.

Fiind recomandat mai ales de catre medicii cardiologi ca fiind cel mai bun tratament naturist impotriva hipertensiunii arteriale, planta in sine si produsele care sunt obtinute din aceasta au rolul de a sustine functiile inimii, de a imbunatati circulatia sanguina, de a tonifia peretii vaselor coronariene si de a stopa actiunea nociva a radicalilor liberi asupra vaselor de sange si asupra inimii.

Paducelul sau planta care ne scuteste de vizita la cardiolog

Este binecunoscut faptul ca atunci cand se consuma paducel, beneficii importante sunt stimularea activitatii cardiace si influenta pozitiva pe care o are planta asupra vaselor de sange si miocardului.

Avand un continut bogat in bioflavonoide, in antocianidine si polifenoli, in proantocianidine si amine biogene cardiotonice, preparatele pe baza de paducel ajuta la normalizarea si reglarea activitatii cardiace. Aceastea au un efect relaxant in stari de anxietate, neliniste, teama si tulburari ale somnului.

Arbustul de paducel face parte din familia trandafirului si este unul dintre cele mai puternice diuretice, cu proprietati multiple. Consumand paducel, se reduce acumularea de lichide in tesuturi si planta amelioreaza simptomele insuficientei cardiace congestive.

Pentru ca este atat de benefic pentru inima, consumul de paducel este printre putinele recomandate de medicii cardiologi in completarea tratamentului medicamentos. Paducelul poate fi folosit pentru preventie sau poate chiar sa inlocuiasca medicamentele in unele cazuri. Planta mentine sanatatea cardiovasculara in parametri normali si scuteste persoanele care o consuma de vizita la cardiolog.

Cum se consuma paducelul?

Paducelul se recolteaza sub forma de boboci si flori fara codite doar la inceputul infloririi, iar frunzele se recolteaza pe toata durata perioadei de vegetatie. Fructele de paducel se recolteaza cu precadere in lunile septembrie, octombrie si noiembrie, cand acestea au culoarea rosu inchis si ating maturitatea.

Din paducel se pot face diferite preparate, in principal ceaiul de paducel, care este facut din fructele uscate ale plantei. Fructele arbustului de paducel sunt foarte bogate si in fructoza, substante minerale, in uleiuri grase, in pectina, glucoza, taninuri si colina, in flavonoizi si in vitamina C si B1.

Consumul de paducel poate fi si sub forma de:
    - compot sau dulceata din fructe de paducel;
    - ingredient in unele medicamente sau suplimente alimentare naturale;
    - infuzia de paducel - se prepara dintr-o lingurita de flori si frunze uscate sau 2 linguri de fructe la o cana de apa clocotita (200 ml), care se infuzeaza 10 minute si se bea in timpul crizelor de inima, avand efect de restabilire a tensiunii la valori normale;
    - tinctura de paducel, sub forma de picaturi - 20 de picaturi in apa dimineata sau 15 picaturi de 3 ori pe zi, intre crizele de inima;
    - macerat din paducel si alte plante pentru insuficienta cardiaca si bolile de inima - maceratele din paducel, musetel, siminoc si talpa gastei sau din paducel, maces si nuci sunt recomandate pentru a trata bolile de inima;
    - tinctura de paducel, valeriana si extract apos de vasc - pentru hipertensiunea senila;

Beneficiile paducelului

Cand vine vorba despre consumul de paducel, beneficii pentru sanatate care se pot mentiona sunt foarte multe. Cele mai importante 5 dintre acestea sunt detaliate in continuare.

1. Reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare
In ceea ce priveste consumul de ceai de paducel, beneficii importante sunt:
    - echilibrarea functiilor inimii;
    - reglarea hipertensiunii arteriale;
    - fluidizarea sangelui;
    - prevenirea aparitiei cheagurilor si trombozelor.

In alta ordine de idei, ceaiul de paducel calmeaza durerile care apar in caz de angina pectorala si tulburarile de ritm cardiac. Paducelul dilata vasele de sange, astfel incat faciliteaza circulatia optima catre toate organele corpului.

2. Estomparea hemoroizilor si varicelor
Tot in ceea ce priveste consumul de ceai de paducel, beneficii mai sunt si facilitarea circulatiei sangelui si reducerea varicelor si a hemoroizilor.

3. Reducerea colesterolului rau (LDL) din sange
Fara doar si poate, cand se vorbeste despre paducel, beneficii demne de mentionat includ reducerea colesterolului LDL din sange, insemnand reducerea concentratiei de trigliceride din organism si mentinerea lipidelor la un nivel normal.

4. Ameliorarea starilor de anxietate
Paducelul imbunatateste starile de anxietate, de stres cronic si de depresie deoarece creste nivelul de oxigen din sange. In plus, antioxidantii din compozitia sa combat radicalii liberi si toxinele din organism. Gratie acestei proprietati, paducelul calmeaza sistemul nervos si ajuta in insomnie.

5. Prevenirea indigestiei si actiune diuretica
Cand expertii recomanda paducel, beneficii ale consumului acestei plante sunt multiple. Printre acestea se numara faptul ca ajuta organismul sa descompuna grasimile, fiind util mai ales in mesele care contin multa grasime. In plus, paducelul are actiune diuretica si elimina apa in exces din organism.

Paducelul contine nutrienti specifici, care sporesc atat fluxul urinei, cat si excretia. Efectele procianidinei continuta in acest arbust asupra acidului seric si functiei renale sunt foarte puternice.

Lyon Heart - tonic cardiac natural cu paducel

Lyon Heart este un supliment natural pe baza de paducel, care contine un complex de fitonutrienti cu proprietati cardioprotectoare si vasoprotectoare. Acest tratament contribuie la optimizarea randamentului si puterii de contractie a inimii. In plus, produsul este recomandat pentru ca ajuta la echilibrarea balantei lipoproteice din sange, reducandu-se astfel riscul afectiunilor cardiovasculare.

Lyon Heart este eficient pentru ameliorarea sanatatii in caz de aritmie, de hipertensiune arteriala si de asemenea de hipotensiune arteriala, precum si in caz de cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca moderata si ateroscleroza.

Produsul este disponibil sub forma de tablete, modul de administrare recomandat fiind de 1-2 tablete de trei ori pe zi, cu o ora dupa mesele principale, timp de 3 luni. Aceasta cura este benefica pentru organism din mai multe motive:
    - reduce spasmele coronariene;
    - normalizeaza tensiunea arteriala;
    - sustine metabolismul lipidelor;
    - echilibreaza balanta lipoproteica in sange;
    - reduce coagularea sangelui;
    - previne tromboza;
    - reduce agregarea plachetara.

Contraindicatiile paducelului

Ca orice planta medicinala, paducelul are contraindicatii. Pe langa cele mai importante informatii despre paducel, beneficii si mod de consum, este important sa se aiba in vedere si contraindicatiile, pentru a preveni situatiile nedorite.

Astfel, ceaiul de paducel nu poate fi consumat in acelasi timp cu tratamentul pentru reducerea tensiunii arteriale, deoarece poate accentua efectele medicamentelor. De aceea, persoanele care sunt sub un astfel de tratament trebuie sa ceara sfatul medicului intotdeauna, chiar si atunci cand doresc sa consume preparate din plante medicinale.

In plus, femeile insarcinate nu pot consuma ceaiul de paducel, pentru ca fatul poate avea de suferit. De asemenea, persoanele care stiu ca sunt alergice trebuie sa evite consumul de paducel. Preparatele care contin paducel nu se pot administra nici bolnavilor care sufera de cardiopatii valvulare sau edeme cardiace.


Acasa
0
Cos
Meniu