Cosul tau este gol!


Neem - remediu natural pentru diabet
Articol

Neem - remediu natural pentru diabet

Stiati ca?

  • 422 milioane de oameni, adica aproape 10% din populatia globului, sufera de diabet in diverse stadii.
  • Anual circa 1,5 milioane de decese se datoreaza unor cauze determinate de diabet.
  • 1 din 5 bolnavi de diabet nu stie ca are aceasta boala - un procent ingrijorator considerand ca diabetul netratat cauzeaza complicatii severe si chiar moarte prematura.

Este una dintre cele mai frecvente boli cronice ale epocii noastre – paradoxal, favorizata tocmai de vremurile “dulci” si abundenta culinara din societatea occidentala, obezitatea reprezentand unul dintre principalii factori de aparitie ai diabetului. Nu se vindeca, adica necesita tratament pe viata, dar poate fi tinut sub control astfel incat sa se evite complicatiile – un motiv in plus sa ne informam ce implica si cum ne poate afecta diabetul, dar si cum se poate trata.

Ce este diabetul? O disfunctie metabolica ce provoaca un nivel prea ridicat al zaharului in sange, cauzat de faptul ca pancreasul nu produce suficienta insulina sau corpul nu o utilizeaza in mod corespunzator. Exista, astfel, doua tipuri de diabet: insulino-dependent si non-insulino-dependent (cel mai frecvent).

Desi variaza mult, simptomele comune de diabet sunt: setea si foamea exagerate, urinare frecventa, oboseala cronica, tulburari de vedere, pierdere inexplicabila in greutate, irascibilitate si dificultati de concentrare, piele uscata, cu senzatie de mancarime, vindecarea intarziata a ranilor sau vanatailor, furnicaturi sau amorteli in maini sau picioare, infectii recurente ale pielii, gingiilor sau sistemului urinar. Cum uneori la inceput nu prezinta simptome, diabetul poate fi depistat tarziu. Riscul de diabet creste odata cu varsta, precum si daca exista antecedente in familie.

Cum prevenim / tratam diabetul?

Boala este cronica si trebuie tinuta sub control toata viata, cu tratament si alimentatie adecvate. Netratat, cauzeaza complicatii severe, precum orbire, inflamatii si infectii ale membrelor, ce pot duce la amputari si chiar la deces.

Alimentatia moderna, reprezentata de semi-preparate si fast-food, cu continut crescut in zahar, grasimi, bauturi carbogazoase, favorizeaza aparitia diabetului si a altor boli cronice (ex. cardiovasculare) – un motiv in plus sa acordam atentia cuvenita alimentatiei corecte. Pe langa tratamentul recomandat de nutritionist, pacientul trebuie sa urmeze un regim redus in carbohidrati, fara zahar, alcool, grasimi sau prajeli, iar in cazul diabetului de tip 1 necesita verificarea zilnica si administrarea dozei corespunzatoare de insulina. Vestea buna este ca, daca ne schimbam la timp stilul de viata, putem sa corectam deficientele glicemice si astfel sa prevenim sau macar sa tinem sub control diabetul.

Plante cu efect hipoglicemiant

In medicina ayurvedica sunt folosite cu succes, de secole, numeroase remedii pentru controlul glicemiei si a problemelor conexe, precum Neem (Azadirachta indica), castravete amar (Momordica charantia), Pterocarpus marsupium (Vijayasar), Guduchi (Tinospora cordifolia), Jamun (Syzygium cumini), schinduf (Trigonella foenum graecum), Chhota chirata (Enicostemma littorale), turmeric (Curcuma longa), Gudmar (Gymnema sylvestre). Vedeta incontestabila in medicina ayurvedica ramane insa Neem (Azadirachta indica) – un aliat incontestabil pentru pacientii cu probleme de glicemie; reducand nivelul de zahar din sange, le permite sa tina boala sub control in mod 100% natural si fara efecte adverse.

Originar din sudul si sud-estul Indiei, arborele de Neem (Azadirachta indica) s-a raspandit in toata zona (sub)tropicala. Neem are un spectru larg de utilizare: se consuma fructele (crude sau gatite), lastarii si florile, in timp ce frunzele, scoarta si extractele din seminte se folosesc ca remedii in medicina umana si veterinara, fiind benefic intr-o multitudine de afectiuni, de la tulburari stomacale, parazitoze si lipsa poftei de mancare, pana la afectiuni oftalmologice, boli cardiovasculare, febra, diabet, gingivita si probleme hepatice, ba chiar ulcere ale pielii si lepra. In unele zone ale lumii, frunzele de Neem sunt consumate si in scop contraceptiv.

De asemenea, planta are proprietati antibacteriene si antifungice, anti-metastatice, iar nimbina si nimbidina, compusi extrasi din semintele de Neem, au efect antiviral, combat radicalii liberi si astfel previn bolile degenerative. Nimbidina, in mod special, este fitonutrientul-minune care scade nivelul glucozei serice, optimizeaza metabolismul glucozei si utilizarea acesteia, precum si depunerea glicogenului in ficat, muschi sau inima. In plus, echilibreaza valorile colesterolului si protejeaza sistemul cardiovascular, impiedicand formarea placilor de aterom.

Toate beneficiile acestei plante sunt concentrate, prin presare la rece, in comprimatele Daitab hipoglicemiant 100% natural, care stabilizeaza valorile zaharului in sange, reduce pofta si dependenta de dulce, sustine functia pancreatica, stimuland secretia de insulina si utilizarea periferica a glucozei, inhiba absorbtia de glucoza din intestinul subtire si previne complicatiile cauzate de hiperglicemie: deshidratare, sete excesiva, urinari dese si volum mare de urina, diminuarea fortei musculare, oboseala, alterarea vederii, somnolenta, stare de confuzie, scaderea tensiunii arteriale, cresterea frecventei cardiace, neuropatie, nefropatie, angiopatie, retinopatie etc. In plus, asigura metabolizarea corecta a lipidelor si proteinelor, sustine imunitatea si previne degenerarea celulara.

 

 

 

 

 

 

 

Datorita proprietatilor sale complexe, acelasi Neem se regaseste si in compozitia suplimentului Margusa detoxifiant natural. Purificator al intregului organism, Margusa isi manifesta beneficiile la nivelul mai multor organe si sisteme, de la cel digestiv si hepatic, pana la cel antioxidant, imunitar, articular si epitelial. Impreuna cu radacina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), extractul din frunze de Neem are urmatoarele efecte:

  • previne si amelioreaza diverse afectiuni dermatologice: acnee, eczeme, dermatite, arsuri, ulcere cutanate, psoriazis, diverse infectii ale pielii;
  • stimuleaza procesul natural de detoxifiere, prin eliminarea toxinelor din sange, limfa si a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul organelor (ficat, splina, pancreas etc.);
  • descongestioneaza si protejeaza articulatiile, reduce inflamatiile si amelioreaza durerea in afectiuni osteoarticulare precum guta;
  • regleaza digestia si tranzitul intestinal, protejeaza mucoasa gastrointestinala, sustine functia hepatica;
  • protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ si echilibreaza imunitatea datorita proprietatilor antibacteriene, antifungice si antiinflamatorii;
  • imbunatateste circulatia sanguina;
  • mentine tonusul general in caz de stres sau suprasolicitare fizica.

Iata, deci, o multime de motive pentru care merita sa profitam de beneficiile oferite de Neem si indelungata traditie a medicinei ayurvedice.

 

 

 

 

 

 

 

 . Recapituland, iata cum prevenim / controlam diabetul:

  • Daca aveti simptome precum sete constanta si/sau foame exagerata, poliurie (urinare in cantitate mai mare decat de obicei), oboseala cronica, mergeti la medic.
  • Verificati-va cel putin anual nivelul glicemiei (analiza gratuita, cu trimitere de la medicul de familie). Sa va asigurati ca zaharul in sange se mentine in limite normale este primul pas pentru a preveni diabetul.
  • Daca valorile glicemiei le depasesc pe cele normale, apelati la medicul specialist si urmati tratamentul indicat. Respectati recomandarile pentru a nu risca complicatii severe mai tarziu.
  • Pe langa alimentatie si medicatie, folositi puterea plantelor hipoglicemiante in avantajul vostru.

Sanatate maxima!

Surse de documentare:

 

 


Acasa
0
Cos
Meniu