Ayurveda si femeia

Orice femeie isi doreste sa fie fericita si frumoasa, sa aiba incredere in ea si sa fie admirata. Starea ei psihica depinde in mare masura de echilibrul ei hormonal care determina, de asemenea, si aspectul corpului fizic.

Variatiile hormonale lunare care determina manifestarea ciclului menstrual pot umbri uneori starea de buna dispozitie a femeii, facand-o sa fie irascibila, iritabila sau, dimpotriva trista, apatica si cu tendinte depresive.

Cu ajutorul plantelor medicinale si a remediilor obtinute din ele se pot combate usor multe dintre aceste manifestari. Totul e ca fiecare femeie sa isi cunoasca profilul hormonal si apoi sa utilizeze acele remedii naturale care i se potrivesc.

Ciclul menstrual lunar, cu o durata medie de 28 de zile (in conditii normale), este impartit in 4 perioade:

  • Perioada 1, perioada imediat post menstruala, cu durata de 2-3 zile, caracterizata de o usoara stare de slabiciune, in care organismul femeii are nevoie sa se refaca;
  • Perioada 2, pre-ovulatorie, dureaza de la sfarsitul perioadei 1 pana la ovulatie (aproximativ ziua a 14-a de la debutul menstrei). Este o perioada in care femeia se simte de obicei bine, este activa si plina de energie;
  • Perioada 3, post-ovulatorie, cea mai lunga ca durata (aproximativ 2 saptamani), dureaza de la ovulatie pana la menstra urmatoare; ultimele 3 zile ale acestei perioade se numesc zile pre-menstruale.
  • Perioada 4, menstra propriu-zisa, are o durata variabila intre 2-5 zile, in conditii normale.

In functie de predominanta manifestarilor din zilele pre-menstruale, s-a observat ca exista 4 tipuri de comportamente numite tipologii menstruale:

  • Tipologia 1 – femeile care simt o mare nevoie de a manca in general si dulciuri, in special;
  • Tipologia 2 - femeile nervoase, irascibile, iritabile;
  • Tipologia 3 - femeile cu tendinte depresive, hipersensibile, care plang foarte usor;
  • Tipologia 4 - femeile care retin mai multa apa in corp si cresc usor in greutate.

Aceste tipologii menstruale trebuie corelate si cu tipologia constitutionala ayurvedica si astfel fiecare femeie poate afla ce anume are de facut pentru a atenua consecintele variatiilor hormonale asupra starii psihice.

In primul rand, e important sa existe o stare de atentie asupra starilor psihice si a tendintelor comportamentale care apar in perioada pre-menstruala. Apoi, pot fi facute mici ajustari ale regimului alimentar si ale obiceiurilor zilnice.

De un mare ajutor sunt, de asemenea, remediile naturale ayurvedice pe baza de plante medicinale. Compania Star International Med Impex, pune la dispozitie gama de suplimente alimentare AYURMED care, folosite cu consecventa, vor aduce multe beneficii femeilor.

Un prim supliment, SHECURE tablete, are efect tonic general, vitaminizant, mineralizant, actioneaza asupra metabolismului, asupra sistemului nervos si endocrin. Are o compozitie complexa, din care amintim:

Malus sylvestris (marul paduret) - contine elementul Bor care contribuie la mentinerea nivelului de hormoni estrogeni, impiedica absorbtia intestinala a glucozei si determina eliberarea acizilor grasi din celulele grase. Triticum vulgare (graul) contine fitoestrogeni, minerale (Fe, Ca, Mg, P), aminoacizi, proteine si fibre necesare pentru functionare normala a intestinelor, reducerea colesterolului si controlul glicemiei. Cissus quadrangularis contine vitamina C, betacaroten, calciu si steroizi anabolizanti care sustin regenerarea rapida a tesuturilor conjuctive implicate in vindecarea si mineralizarea calusului osos in caz de fracturi asociate osteoporozei. Asparagus racemosus (Shatavari) contine fitoestrogeni, are efect antispastic uterin, este un tonic genital feminin de exceptie, hipotensiv, antiinflamator si antitumoral. Bacopa monnieri (Brahmi) are efect tonic asupra sistemului nervos, stimuleaza functiile mentale, este antianxios si antidepresiv. Withania somnifera (Ashwagandha) are efect tonic, afrodisiac, adaptogen, imunostimulator si antitumoral.

Suplimentul SHECURE tablete este un excelent tonic al aparatului genital feminin, contribuind la mentinerea sanatatii genitale a femeii. Este eficient in mentinerea echilibrului hormonal, normalizeaza ciclul menstrual, previne si combate durerile pre-menstruale si menstruale. Este util pentru prevenirea si tratarea osteoporozei instalate post-menopauza, pentru controlul greutatii in aceasta perioada, creste capacitatea de adaptare a organismului la stres si suprasolicitari, inlatura anxietatea si depresia.

Un al doilea supliment marca Ayurmed este siropul SHECURE care are proprietati tonice, revitalizante, imunostimulente si afrodisiace. Compozitia lui complexa amelioreaza disfunctiile ovulatorii si normalizeaza menstruatia. Reduce sangerarile abundente din meno- si metroragii, elimina starile neplacute aparute in perioada pre-menstruala si menstruala, asigura energia necesara sustinerii unor eforturi intense fizice si psihice. Este eficient in prevenirea si combaterea infectiilor uro-genitale si a litiazei renale.

Al treilea supliment, KAMAIANY, marca Ayurmed, este extrem de eficient in tratamentul chisturilor ovariene si fibroamelor uterine, reduce menstruatiile abundente si previne aparitia efectelor neplacute asociate menopauzei: iritabilitate, depresie, anxietate, bufeuri, transpiratii nocturne. Previne osteoporoza si anemia feripriva secundare menopauzei. Fortifica aparatul genital feminin, mentinandu-l intr-o stare optima de sanatate, este tonic general si afrodisiac, contribuie la mentinerea echilibrului hormonal si psihic al femeii.

Pentru femeile care sunt nemultumite de dimensiunile reduse ale sanilor lor exista suplimentul alimentar, FEMININE TOUCH, marca Ayurmed, care, datorita concentratiei mari de fitoestrogeni, contribuie la cresterea in dimensiuni a sanilor, la pastrarea elasticitatii lor, regleaza functia glandei mamare, stimuleaza lactatia. Are efect tonic asupra aparatului genital feminin, efect regenerant, afrodisiac si imbunatateste starea psihica a femeii, facand-o o companie foarte placuta. Datorita continutului mare de estrogeni, acest produs nu se administreaza in caz de hipertensiune arteriala, edeme, sarcina, chisturi ovariene si noduli la sani.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 0.0/5 ( vot/uri)Produse recomandate