Beneficiile remediilor naturale

Motto:“Fie ca hrana sa-ti fie medicament si medicamentul hrana.”-Hipocrat

Secolul in care traim se caracterizeaza de dimanism, miscare, schimbare si fiecare persoana trebuie sa se adapteze acestui ritm. Din pacate, stresul, timpul insuficient, alimentatia neadecvata sunt doar cativa dintre factorii agresori ai lumii moderne, care influenteaza in mod negativ sanatatea umana.

Totusi, societatea de azi este tot mai mult tentata sa se intoarca la natura, la remedii naturale, sa previna mai mult decat sa trateze. Remediile naturale incep sa fie din ce in ce mai cautate, deoarece oamenii sunt interesati de modalitati cat mai sanatoase, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si prevenirea si tratamentul diferitelor boli/disfunctii ale organismului. Statisticile oficiale arata ca o persoana din ziua de azi consuma anual, in medie 8-10 kg de substante sintetice (medicamente, conservanti, coloranti etc.). O alternativa la incarcarea ficatului cu substante pe care nu le poate sintetiza, sunt remediile naturale.

Remediile naturale sunt in principal amestecuri de plante, sub forma de pulbere sau extracte, cunoscute pentru proprietatile si pentru efectele lor benefice asupra sanatatii. Pentru a face fata provocarilor zilnice, stresului etc., organismul are nevoie de o anumita cantitate de vitamine si minerale, care se pot obtine atat din alimentatie (fructe si legume), dar si din remediile naturale. Unele plante si amestecuri din plante sunt cunoscute inca din vechime, cand inca nu existau doctori sau spitale; aceastea au fost studiate si imbunatatite permanent, astfel ca in prezent ne putem bucura de efectele exceptionale ale remediilor naturale existente.

Sanatatea se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste calitatea vietii; cu toate acestea, una din cele mai frecvente greseli intalnite de doctori consta in auto-evaluarea starii de sanatate de catre pacienti, in functie de cum se simt. Chiar daca o persoana se simte bine, nu inseamna ca organismul sau functioneaza la randamentul optim. Asa cum se intampla de cele mai multe ori, persoana apeleaza la remediile naturale cand organisuml a suferit un dezechilibru sau s-a instalat deja boala. Daca remediile naturale sunt administrate corespunzator si asociate cu o alimentatie naturala si un stil de viata sanatos, acestea pot inlocui medicamentele de sinteza, fiind adevarate minuni pentru sanatate.

Remediile naturale ayurvedice ajuta omul sanatos sa-si pastreze sanatatea si echilibrul, iar pe cel bolnav sa le recapete. Totodata, prin remediile naturale ayurvedice omul este ajutat sa-si regleze functiile si sa se autovindece, deoarece Ayurveda abordeaza omul dintr-o perspectiva holistica, netratand doar boala, ci adresandu-se organismului in intregime, format din trup, minte si spirit.

Actualmente, conceptele de medicina naturala, de remedii naturale sunt sinonime cu sanatatea si energia organismului. Asa se explica dorinta tot mai pronuntata a consumatorului de a se autoeduca in spiritul remediilor naturale si de a se informa asupra proprietatilor curative pe care le au plantele.

Mirodeniile si condimentele, pe care de cele mai multe ori le folosim pentru a da gust mancarii, dar si fructele si legumele stau la baza multor remedii naturale, contribuind astfel la intarirea sistemului imunitar si la o buna sanatate a organismului.

Voteaza acest articol 1
Evaluari vizitatori

Evaluare: 5.0/5 (2 vot/uri)